City krossade Newcastle - rycker ifrån Liverpool

Manchester City körde över Newcastle med 5-0.
Nu skiljer tre poäng ner till Liverpool i Premier Leagues titelstrid.
- Vi förväntar oss inget från Liverpool, säger City-mittfältaren Rodri till BBC.

Liverpool tappade två viktiga poäng efter 1-1 hemma mot Tottenham under lördagskvällen. Det gav Manchester City chansen att rycka åt sig ett försprång på tre poäng i Premier Leagues titelstrid, vilket man utnyttjade till fullo.

Raheem Sterling nickade in 1-0 hemma mot Newcastle efter 19 minuters spel och sedan utökade Aymeric Laporte till 2-0 när han tryckte bollen i nät efter en hörna. I andra halvlek fyllde Rodri på till 3-0 när han nickade in en hörna och i slutminuterna fyllde Phil Foden samt Sterling på med varsitt mål fram till slutresultatet 5-0.

City har nu tre poäng ner till Liverpool med tre omgångar kvar att spela. Dessutom har Pep Guardiolas mannar fyra plusmål gentemot Jürgen Klopps dito, vilket blir avgörande om lagen slutar på samma poäng.

- Vi var briljanta i dag och vi måste fortsätta. Vi förväntar oss inget från Liverpool. Vi har tre finaler kvar och måste avsluta säsongen som vi förtjänar att göra, säger Rodri till BBC.

Emil Krafth startade för Newcastle, men blev utbytt i den 68:e minuten.

Publicerad 2022-05-08 kl 19:32