City tappade poäng efter sen straffmiss - bjuder in Liverpool

Riyad Mahrez fick chansen att avgöra mot West Ham i slutminuterna.
Men Manchester City-stjärnan brände sin straff och matchen slutade 2-2.
Ett resultat som bjuder in Liverpool i titelstriden.

Ett formstarkt Manchester City gör upp med Premier League-titeln om Liverpool, där tre poäng skiljde till Citys fördel inför de två sista omgångarna. Under söndagen var City ute efter tre nya poäng borta mot tabellåttan West Ham.

Manchester City dominerade matchen och hade hela 80 procents bollinnehav efter 25 minuter. Då tog West Ham en chockartad ledning efter en lång boll över City-försvaret som friställde Jarrod Bowen. Yttern rundade Ederson i bortamålet och placerade in 1-0.

Kort före paus kom även 2-0 efter en ny boll över Citys backlinje, där Fernandinho bildade mittbackspar med Aymeric Laporte. Ännu en gång var det Bowen som hittade rätt fram till 2-0 i paus.

"Bowen har plötsligt blivit Liverpool-fansens favoritspelare", skriver BBC i sin liverapportering.

City reducerade direkt efter paus när Jack Grealish slog till på volley i straffområdet och via Craig Dawson tryckte dit 2-1. Mitt i andra halvlek kom också kvitteringsmålet när West Ham-backen Vladimir Coufal nickade in 2-2 i egen bur.

Gästerna fortsatte trycka på för ett segermål som hade drygat ut avståndet ner till Liverpool till sex poäng. I slutminuterna fick så Riyad Mahrez chansen från straffpunkten efter att Gabriel Jesus gått omkull. Mahrezs straff räddades dock av West Ham-målvakten Lukasz Fabianski, som räddade en poäng åt sitt lag.

Det oavgjorda resultatet tar City upp på 90 poäng, medan Liverpool står på 86 poäng med en match mindre spelad och ställs mot Southampton på tisdag.

West Ham: Fabianski - Coufal, Dawson, Zouma, Cresswell - Soucek, Rice - Bowen, Lanzini, Fornals - Antonio.

Manchester City: Ederson - Cancelo, Fernandinho, Laporte, Zintjenko - Bernardo, Rodri, De Bruyne - Mahrez, Jesus, Grealish.

Publicerad 2022-05-15 kl 16:58