Manchester City var på väg mot seger efter Kevin De Bruynes drömmål.
Då klev Jonjo Shelvey fram och kvitterade i slutminuterna.
En tung smäll för City i jakten på serieledande Liverpool.
- Det är tufft, säger City-tränaren Pep Guardiloa enligt klubbens Twitterkonto.

Manchester City var pressade senast men lyckades på Etihad Stadium vända mot Chelsea och ta med sig en viktig 2-1-seger. Men vinsten blev dyrköpt då Sergio Aguero tvingades kliva av skadad i andra halvlek och saknades i lördagens möte borta mot Newcastle.

Men man fick en bra start, kapten David Silva samspelade med Raheem Sterling och duon tog sig in i vänstra delen av straffområdet. På en trängd yta lyckades Silva klacka tillbaka bollen bakåt till engelsmannen som avslutade i bortre hörnet till 1-0 i den 22:a minuten.

Ledningen blev dock kortvarig, Jetro Willems kvitterade för Newcastle på ett liknande sätt tre minuter senare efter samarbete med Miguel Almirón, även detta avslut nere i högra hörnet.

Manchester City jagade ett ledningsmål men Newcastle stod upp bra och andra halvleks inledning var jämn lagen emellan. I 54:e minuten fick Jonjo Shelvey en möjlighet utifrån på frispark men avslutet saknade kvalitet för att hota Ederson i målet.

Plötsligt tände matchen till i 68:e minuten, Silva spelade fram till Gabriel Jesus som kom helt fri med Martin Dubravka. Men avslutet från 22-åringen var svagt och gick rakt på målvakten, på returen lyckades inte heller Kevin De Bruyne hitta nätet.

Men belgaren skulle få chansen igen och han skulle ta vara på möjligheten på bästa möjliga sätt. Efter ett inlägg studsade bollen ut till De Bruyne som tog emot bollen på bröstet, lät bollen studsa innan han drog iväg en projektil som gick stenhårt via ribban in i mål.

Men Newcastle skulle få sista ordet, efter en frispark nere i högra hörnet slogs bollen bak till Jonjo Shelvey som utanför straffområdet drog till. Avslutet skruvade sig vackert ner i vänstra hörnet, utom räckhåll för Ederson och 2-2.

På övertid hade Sterling en fin möjlighet att frälsa City då han dök upp vid bortre stolpen, avslutet tvingade Dubravka till en fin parad och en ny fin räddning och matchen slutade 2-2. Efter matchen var City-tränaren Pep Guardiola besviken.

- Vi får acceptera det, bygga vidare på våra styrkor och lära oss av det. Det är tufft, men vi har bara två dagars vila, säger han enligt Mancheste Citys Twitterkonto.

Det gör att det skiljer åtta poäng upp till Liverpool som senare under lördagen möter Brighton & Hove Albion.