Comeback för landslagsanfallaren när Everton kvitterade sent

Women´s Super League

Anna Anvegård var tillbaka efter skada och var en av tre svenskor på planen för Everton mot West Ham.
Hon byttes in i lagets kvitteringsjakt - där Everton också lyckades rädda en poäng.

Anna Anvegård.

Det har varit tunga veckor för svenskorna i Everton. Hanna Bennison har mestadels fått starta matcherna på bänken, medan både Nathalie Björn och Anna Anvegård åkte på skador före landslagssamlingen. Björn var tillbaka på planen förra veckan och fanns med från start i dagens match. Anvegård och Bennison fanns båda med på bänken.

Matchens första halvlek var jämn med ett ganska lågt tempo. Everton hade i perioder mycket boll och flera halvchanser, medan West Ham stack upp emellanåt. Strax före halvtid åkte Everton på en ordentlig kalldusch. Katerina Svitkova assisterade Zaneta Wyne som placerade in bollen från central position.

West Ham gick därmed in i halvtid med 0-1.

Hanna Bennison var med och avgjorde förra helgens match mot Leicester med en assist. Då gjorde hon det efter ett inhopp. Efter 58 minuters spel fick Bennison hoppa in i dagens match när hon bytte av Aurora Galli. Åtta minuter senare var det dags för Anna Anvegårds comeback också.

De offensiva bytena gav också utdelning. Det var dock ingen av svenskorna som var inblandad i kvitteringsmålet. Toni Duggan slog till med ett bra avslut i straffområdet. Ett mål som blev matchens sista och resultatet blev 1-1. Natalie Björn blev kvar på planen hela matchen.

Det oavgjorda resultatet innebär att Everton ligger kvar på sin niondeplats med tre lag bakom sig. Även West Ham behåller sin sjätteplacering, som nästa vecka ställs mot ligans andra stora svenskklubb Chelsea.

Startelvor

Everton: Maclver - Björn, Sevecke, George, Turner - Christiansen, Graham, Galli - Dali, Magill, Duggan.

West Ham: Arnold - Wyne, Fisk, Flaherty, Cissoko, Svitkova - Yallop, Stringer, Hasegawa - Brynjarsdottir, Evans.