Comeback för Nilsson Lindelöf i Uniteds överkörning

Manchester United gjorde processen kort med Tranmere Rovers.
Efter fem mål i första halvlek blev det en bekväm resa till cupavancemang.
- Det var väldigt viktigt att vinna, säger målskytten Harry Maguire till BT Sport enligt BBC.

Manchester United ställdes under söndagen mot Tranmere Rovers och kom åter till spel med svenske landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf från start. Mittbacken missade senaste förlusten mot Burnley på grund av sjukdom, men var nu redo för spel igen. Däremot hamnade han i första halvlek i skuggan av mittbackskollegan Harry Maguire.

Nilsson Lindelöf spelade i början av första halvlek fram till Maguire som följde med upp på offensiv planhalva och slungade, från en position utanför straffområdet, iväg ett avslut i krysset till 1-0. Lite senare utökade Diogo Dalot också till 2-0, medan Jesse Lingard fyllde på till 3-0.

- Det var längesedan (som han gjorde mål). Jag har haft många chanser i år utan att hitta nätet. Det är kul att ha fått hjälpa laget att gå vidare till nästa runda, säger Maguire till BT Sport enligt BBC.

United fortsatte därefter att trycka på framåt och gick till halvtidsvila i 5-0-ledning efter mål av Phil Jones och Anthony Martial. Det var därmed första gången som United gjorde fem mål i första halvan av en match sedan den 25 februari 2001.

Andra halvan av matchen var inte lika målglad. Mason Greenwood utökade i 56:e minuten till 6-0 från straffpunkten och därefter blev det inte fler mål än så. United blev därmed klart för nästa runda i FA-cupen, samtidigt som laget totalt hade sex olika målskyttar i matchen, något som laget inte haft sedan 1892.

- Det var väldigt viktigt att vinna och att komma bort från en dålig insats senast mot Burnley. Vi ville göra en bra insats inför fansen och nu är vi i nästa runda, vilket vi kom hit för att ta oss till, säger Maguire.

Tranmere Rovers: Davies - Caprice, Clarke, Monthe, Ridehalgh - Danns, Perkins - Morris, Jennings, Blackett-Taylor - Ferrier.

Manchester United: Romero - Nilsson Lindelöf, Maguire, Jones- Dalot, Matic, Pereira, Shaw - Lingard - Greenwood, Martial.

Publicerad 2020-01-26 kl 17:53