Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
Englandsbevakningen sponsras av:

Dahlberg en av tre målvakter i Watford i höst: ”Min chans kommer att komma”

Premier League

HELSINGBORG. Förra veckan fick Pontus Dahlberg mycket beröm av sin målvaktskonkurrent, och svensken själv menar att han verkligen har kommit till rätta nu.
- De senaste veckorna har känts riktigt bra.

3:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sveriges U21-förlust mot Turkiet i spelaren ovan.

Efter knappt 50 matcher i IFK Göteborgs A-lag gjorde Pontus Dahlberg i sommar hoppet över till England och Watford. Trots att han har en bit till förstaplatsen i Watford så är han nöjd med sin flytt än så länge.

- Man kommer in i det mer och mer nu. De senaste veckorna har känts riktigt bra, när man har fått allt plats utanför planen så flyter det på mer och mer på planen också. Fixat med lägenhet, bil, försäkringar... 

Vad har du pratat om med tränaren Javi Garcia?
- Vi har snackat om att min chans kommer att komma. Nu i början är det lite inkörningsperiod, och som jag var inne på innan så kommer man in i det mer och mer. 

ANNONS

Watford har inlett säsongen med succé, med fem segrar av fem möjliga. I målvaktsväg konkurrerar han med Ben Foster och Gomes, två rutinerade målvakter som dock är 35 respektive 37 år. Det finns därmed en klar öppning för Dahlberg att ta över på sikt. 

- Två väldigt bra målvakter att lära sig av och vi är en bra grupp som pushar varandra hela tiden, samtidigt som de är lite äldre och till åren. Jag tycker situationen ser väldigt bra ut. 

- Sedan vill jag inte bara vänta på att Gomes ska lägga av, jag vill utmana nu när han är med också. Förhoppningsvis kan jag göra det redan nu. 

Än så länge har Dahlberg suttit en match på bänken, i ligacupen mot Reading, men svensken fick mycket beröm av Foster i en intervju med Watford Observer. 

- Som målvakt är han briljant och jag var inte i närheten av att vara så bra som han är när jag var 19 år, då var jag utlånad till Stafford Rangers. Tillsammans med sina kvalitéer så är han superprofessionell, sa Foster förra veckan och pekade på att Dahlberg har en ”massiv chans” att slå sig in i Watford.

ANNONS

- Jag kan inte fatta att han bara är 19 år. Han måste vara 28 för han är redan en enorm man. Han har huvudet på sina axlar och är verkligen mogen för sin ålder. 

Dahlberg stod på tisdagen sin första tävlingsmatch på tre och en halv månader, i U21-landslagets förlustmatch mot Turkiet (0-1). Hans nästa chans plats i matchtruppen i Watford kanske kommer om knappt två veckor, då Watford möter Tottenham i ligacupen. 

Publicerad 2018-09-12 kl 07:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto