David Silvas dubbel tog Manchester City till ny seger

Premier Leagues överlägsna serieledare ångar på.
Borta mot Stoke tog Manchester City en 2-0-seger efter dubbla mål av David Silva.
- Vi är väldigt nära nu, säger Pep Guardiola enligt Citys Twitter-konto.

Manchester City närmar sig Premier League-titeln allt mer. Under måndagskvällen kom en ny seger för serieledaren - som har 16 poäng ner till rivalen United som jagar närmast bakom.

Borta mot Stoke vann Pep Guardiolas lag med 2-0 efter dubbla mål av David Silva. Gästerna tog ledningen tio minuter in i matchen efter en snabb kontring. Raheem Sterling hittade in till David Silva som stötte in 1-0.

City rivstartade den andra halvleken och gjorde 2-0 tidigt efter ett vackert samspel av Gabriel Jesus och David Silva. Den sistnämnde satte sitt andra mål för kvällen.

- Jag är väldigt glad för honom för han har gjort många viktiga mål för oss under säsongen, säger Pep Guardiola enligt Citys Twitter-konto.

City kunde kontrollerat hålla undan till en behaglig 2-0-seger och behålla ett järngrepp om ligatiteln.

- Vi är väldigt nära nu. 81 poäng är väldigt många poäng. Vi har bara förlorat en match och vi gjorde en solid insats här i kväll. Det är alltid komplicerat att vinna här men vi släppte inte in några mål och vi gav inte Stoke några chanser, säger Pep Guardiola.

Manchester City får nu ett uppehåll på nästan tre veckor innan man ställs mot Everton i ligan.

Lagens startelvor:

Stoke: Butland - Bauer, Zouma, M. Indi, Stafylidis - Badou, Cameron, Allen - Shaqiri, Jese, Choupo-Moting.

Man City: Ederson - Walker, Kompany, Otamendi, Zinchenko - Fernandinho, Silva, De Bruyne - Sterling, Sané, Jesus.