Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dejphon Chansiri vädjar till pengainsamling av fansen: "Oroande"

Championship

Sheffield Wednesday behöver ha in två miljoner pund.
Därför vädjar stenrikeägaren Dejphon Chansiri till fansen om pengar, enligt BBC.
"Det är ägarnas ansvar att fixa det här, inte fansens", skriver brittiska parlamentsledamoten Gill Furniss på X. 

Foto: Bildbyrån.

Sheffield Wednesday har bekymmer med ekonomin och enligt BBC har Championship-klubben en stor skuld till skattemyndigheten HM Revenue and Customs och dessutom vissa bekymmer med spelarlöner, enligt BBC. Pengar måste in skyndsamt och skulden måste betalas, annars riskerar klubben att straffas med transferförbud på grund av överträdelser mot ligaorganisationen EFL:s regelverk.

Summan det handlar om är två miljoner pund, runt 27 miljoner kronor.

Men stenrike Sheffield Wednesday-ägaren Dejphon Chansiri tänker inte peta in sina egna pengar. Han uppmanar fansen till att fansskaran att dra sitt strå till stacken.

Annons

- Om 20 000 personer ger 100 pund så blir det två miljoner pund. Då är det över så att vi kan lägga det åt handlingarna, säger han till The Star enligt BBC.

Samtidigt sitter Dejphon Chansiri på en enorm förmögenhet. Forbes uppgav år 2020 att familjen Chansiri är god för 575 miljoner dollar, ungefär 6,4 miljarder kronor.

Förra månaden sa Dejphon Chansiri att han skulle strypa sin finansiering och "en del fans behöver visa mer respekt mot klubbägarna".

Gill Furniss, ledamot av Storbritanniens parlament, tycker att soppan är anmärkningsvärd.

"Det är ägarnas ansvar att fixa det här, inte fansens. Jag kommer att försöka få till ett brådskande möte med klubben för att diskutera det här", skriver hon på X enligt BBC och tillägger att det är "väldigt oroande".

Chansiri har uppgett att anledningen till att han vädjar till pengar är på grund av kassaflödet som är ett problem "över hela världen" och att fansen som petar in stålar betalas tillbaka med ränta.

Annons

Sheffield Wednesday ligger sist i Championship efter att ha tagit blott sex poäng på 14 ligamatcher.

Publicerad 2023-11-01 kl 13:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto