Downings stora revansch - första PL-målet för Liverpool

Downing har hånats av hela fotbollseuropa. Mot Fulham kom upprättelsen då mittfältaren gjorde både sitt första Premier League-mål och assist för Liverpool.

Stewart Downing, Liverpool, firar sitt mål.

Det var två kära återseenden i Fulhamlaget när man gästade Anfield. Vänsterflanken med John-Arne Riise och Alexander Kacaniklic har båda ett förflutet i Liverpool.

Men hemmalaget visade ingen gästvänlighet och försvararen Martin Skrtel dunkade in 1-0 på en hörna efter åtta minuter. Slovaken hade tid till att först ta ned bollen och sedan skicka in den med en välriktad högervrist.

36 minuter in i matchen visade även Steven Gerrard upp sig från sin bästa sida. Lagkaptenen fick en fin genomskärare från Stewart Downing och klippte till bollen som gick in vid den bortre stolpen till 2-0.

Downing fick även bli målskytt i matchen och det var ett efterlängtat mål. 3-0-målet var engelsmannens första ligamål för Liverpool. Anmärkningsvärt var att assisten även var Downings första i ligan.

På övertid drygade sedan Luis Suarez ut ledning till 4-0, vilket även blev slutresultatet. Liverpool klättrade i och med segern upp till en åttondeplats.