Dramat: Man United kryssade - efter två mål på övertid

Manchester United var tillbakapressat stora delar av matchen.
På övertid tryckte Mason Mount in 1-0 - men trots det blev det kryss.
- Vi förtjänade kanske inte det (en seger), säger Mount till Sky Sports.

4:10

Avbryt
Försök igen

Manchester United bortaspelade under lördagen mot Brentford i Premier League. United är en bit från toppen, och behövde i kväll en seger på Gtech Community Stadium, men det började inte så bra för Erik ten Hags manskap, då Brentford tryckte på.

I första halvlek sprang Ivan Toney först ifrån Victor Nilsson Lindelöf och var nära att få fira, men prickade stolpen, och lite senare kom Toney åter förbi svensken, men sköt den gången en bit utanför mål. Nilsson Lindelöf var samtidigt med på noterna vid flera tillfällen, och täckte undan inspel i straffområdet.

- Brentford har identifierat att Lindelöf inte är en match för Toney i luften. Man kan förvänta sig att de kommer att fortsätta att söka långa bollar på forwarden, sa Sky Sports Zinny Boswell under matchen.

Brentford hade flest och bäst lägen i första halvlek, då även Mathias Jørgensen prickade ribban, men United stretade emot och klarade sig undan baklängesmål till 0-0 i halvtid.

"De bra nyheterna för United är att de inte ligger under med 4-0, som de gjorde här förra säsongen", skrev Manchester Evening News-journalisten Samuel Luckhurst på X.

I halvtid gjorde United ett byte, då Harry Maguire ersatte Raphael Varane, och därefter kom Rasmus Højlund till Uniteds dittills bästa chans, men utan resultat. Brentford fortsatte i stället att trycka på, och pressade en stund senare Andre Onana till en fin dubbelparad.

- De (Manchester United) har varit så dåliga i kväll. Jag kan inte förstå den svaga prestationen, sa tidigare spelaren Jamie Redknapp enligt Sky Sports.

Efter runt 67 minuters spel satte sig Nilsson Lindelöf ner i gräset efter en smäll, och blev sedan ersatt av Lisandro Martinez. Det hjälpte inte United defensivt.

För därefter satte först Toney kulan i nät, men fick sedan målet bortdömt för offside, och senare var det Bryan Mbeumos tur att träffa ribban.

Brentford hade chanser för flera mål, men i stället fick United fira i den 96:e minuten, då inhopparen Mason Mount nätade till 1-0 och fick jubla över sitt första mål sedan i december 2022. Det såg ut att bli matchens enda mål, men i den 99:e minuten kvitterade norrmannen Kristoffer Ajer för Brentford till slutresultatet 1-1.

- Det hade varit kriminellt om United hade vunnit matchen, säger Redknapp enligt Sky Sports.

Manchester United är på sjätte plats, medan Brentford är på 15:e-plats i Premier League.

- När du tar ledningen i slutet vill du hålla det, men om du tittar på matchen överlag, så var det inte enligt vår standard. Vi vet om det. När du gör mål sent tänker du att du kan hålla det, men vi förtjänade kanske inte det, säger Mount till Sky Sports.

Vi vet att vi kan bättre och vi måste göra det bättre eftersom att vi måste vinna matcher. Vi kommer att bli bättre, och vi kommer att jobba hårt.

United-tränaren Erik ten Hag:

Vi var vinnare i slutändan. Det var kanske inte välförtjänt, men samtidigt tappade vi tre poäng och då är det en besvikelse med ett kryss, säger han till BBC och fortsätter:

Brentford var bättre än oss idag. De visade mer passion, lust och beslutsamhet än vad vi gjorde. Vi måste visa mer.

Vi borde ha agerat annorlunda när vi släppte in kvitteringen. Det var onödigt. Även när vi inte spelar bra måste vi vinna matcher och det gjorde vi nästan. Det är det som gör mig mest besviken. Vi måste alla ta ansvar.

Brentford: Flekken - Jørgensen, Ajer, Collins - Roerslev, Yarmoliuk, Jensen, Janelt, Lewis-Potter - Toney, Wissa.

Manchester United: Onana - Dalot, Varane, Nilsson Lindelöf, Wan-Bissaka - McTominay, Mainoo - Garnacho, Fernandes, Rashford - Højlund.