Carlo Ancelotti fick en drömstart på tränarposten i Everton.
Med tio minuter klev Dominic Calvert-Lewin fram och sänkte Burnley.
"En viktig seger för en bra start", skriver Ancelotti på Twitter.

Carlo Ancelotti ledde under annandagen Everton för första gången sedan han blev presenterad som ny manager för klubben förra veckan. Och italienaren fick en smakstart på posten.

Everton öppnade starkt och dominerade bollinnehavet. I den 32:e minuten skapade Everton en riktigt giftig chans. Djibril Sidibe testade avslut från höger i straffområdet efter en kontring och Burnley-målvakten Nick Pope var tvungen att svara för en vass benparad. Returen gick rakt ut på James Tarkowskis ben och tog sedan banan på väg mot eget mål, men till Burnleys stora lycka gick inte bollen in bakom Nick Pope. Men trots spelövertaget var ställningen 0-0 i paus.

I matchens andra akt var det alltjämt Everton som styrde och ställde och till slut fick man hål på Burnley. På ett inlägg i den 80:e minuten slängde sig Dominic Calvert-Lewin fram och nickade in 1-0, vilket också blev matchens slutresultat.

"Otrolig atmosfär och en viktig seger för en bra start", skriver Ancelotti på Twitter efter matchen.

Everton har nu spelat ihop 22 poäng i Premier League, Burnley har inkasserat 23 poäng. Härnäst ställs Everton mot Newcastle.

Lagens startelvor:

Everton: Pickford - Coleman, Holgate, Mina, Digne - Sidibe, Sigurdsson, Delph, Bernard - Calvert-Lewin, Richarlison.

Burnley: Pope - Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor - Brady, Corc, Westwood, McNeil - Wood, Rodriguez.