POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

Efter arenaförseningen - Tottenham spelar ligacupen i Milton Keynes

Foto: Bildbyrån

Tottenhams nya arena är inte klar.

Bygget av Tottenhams nya arena har dragit ut på tiden. På grund av andra bokningar är Wembley inte tillgängligt för ligacupmatchen mot Watford den 25 september, men nu har Tottenhams ansökan om att spela matchen i Milton Keynes fått dispens av FA.

Bygget av Tottenhams nya hemmaarena skulle först tilltänkt att vara klart till säsongsstarten i augusti. I våras stod det klart att bygget inte skulle bli klart i tid och öppningsdagen sköts upp till det nuvarande landslagsuppehållet.

Men ännu mer förseningar har gjort att den nuvarande tilltänkta första matchen ska bli mot Chelsea i slutet av november.

Tottenham har som en konsekvens av det flyttat hemmamatcherna i Premier League mot Liverpool, Manchester City och Cardiff till Wembley. Men när Tottenham lottades till hemmaplan mot Watford i tredje omgången av ligacupen uppstod ett problem, eftersom Wembley är uppbokat hela den veckan.

Tottenhams lösning var istället att spela matchen i Milton Keynes, sju mil ifrån Tottenhams nya hemmaarena. Nu har Tottenham fått dispens av det engelska fotbollförbundet för att flytta matchen till Stadium MK.

- På mötet under torsdagen beslutade EFL:s styrelse att ge Tottenham dispens för att spela tredje rundans omgång i Carabao Cup mot Watford senare den här månaden på Stadium MK, skriver English Football League i ett uttalande.

EFL har både haft Tottenhams och Watfords önskemål i åtanke, även om Watford önskade att spela matchen på sin hemmaarena på Vicrage Road som hemmalag.

- Beslutet togs som ett resultat av att Tottenham lottades till hemmaplan och att matchen därför ska spelas på den plats klubben önskar, med kravet att motståndarna ska få minst 10 procent av biljetterna och att Tottenham betalar eventuella kostnader för att hyra arenan.

Dispensen har också getts med kravet att framtida matcher i turneringen spelas på Wembley, Tottenhams nya hemmaarena eller på neutral plan och att det inte finns någon möjlighet att vända på lottningen och låta Tottenham vara bortalag om det skulle bli lottade till hemmaplan i någon framtida runda av turneringen.

Stadium MK är i vanliga fall hemmaarena för MK Dons, laget som en gång i tiden var Wimbledon FC men som blev MK Dons efter att affärsmannen Peter Winklemann köpte klubben och flyttade den 9 mil norr ut.

Publicerad 2018-09-07 kl 10:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå