Efter frisparksmålet - brassen hedrade Ronaldinhos mamma

Leeds-brassen Raphinha gjorde ett vackert frisparksmål mot Southampton.
Då hedrade han Ronaldinhos familj efter att brassestjärnans mamma nyligen avlidit.
Raphinha är en väldigt välbehövlig spelare, säger Marcelo Bielsa till BBC.

Efter en mållös första halvlek hemma mot Southampton växlade Leeds upp efter pausvilan. Leeds skyttekung Patrick Bamford gjorde 1-0 direkt i andra halvlek när han kom till ett bra skottläge i offensivt straffområde och placerade in bollen med vänsterfoten tätt intill stolpen.

Därefter utökade Stuart Dallas till 2-0 innan brassen Raphinha klev fram med vänsterfoten och satte dit en vacker frispark från sin position några meter utanför straffområdet.

Efter målet valde Raphinha att dra av sig matchtröjan och visa upp en tröja där han hedrade Ronaldinhos familj. Den gamla brassestjärnan förlorade nyligen sin mamma i sviterna av covid-19. På Raphinhas tröja stod det att läsa: “Mycket styrka till familjen Assis MoreiraVila i frid, Dona Miguelina”.

Efteråt valde Leeds manager Marcelo Bielsa att hylla Raphinha för sin insats.

- Raphinha är en väldigt välbehövlig spelare eftersom han kan sätta motståndarna ur balans på egen hand. Vårt spel är baserat på kombinationer och att ha en spelare som kan kombinera och skapa i individuella aktioner, det är väldigt viktigt, säger Bielsa till BBC.

Leeds vann matchen med 3-0 och går därmed upp på övre halvan i Premier League-tabellen.