Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter Hillsborough-avslöjandet - nu utreder polisen sina anställda

England

Det har gått en månad sedan Hillsborough-rapporten. Nu internutreder polisen ett stort antal officerare - och flaggar för att väcka åtal mot många av dem.

För en månad sedan friskrevs fansen från ansvar från Hillsborough-katastrofen. Detta efter att en fristående kommission gjort en utredning om läktarkatastrofen. Kommissionen ansåg istället att det var polisen och myndigheter som misskött sig.

Nu väljer IPCC (Independent Police Complaints Commission) att utreda polisens roll i det hela. De meddelar att ett stort antal polisofficerare kommer att bli åtalade för sitt agerande.

– Rapporten gjorde att man vill se till att de ansvariga ska få sitt straff. Sedan den kom ut har IPCC gått igenom den och ytterligare 450 000 sidor, säger IPCC:s vice ordförande, Deborah Glass till ESPN.

ANNONS

– Vi har tagit del av detaljer efter katastrofen där det ingår att man inte tagit lärdom från tidigare katastrofer, katastrofen i sig och efterspelet där det ser ut som man försökt ljuga om osakerna, säger Glass.

Publicerad 2012-10-12 kl 13:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto