Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter läckta dokumenten - nu riskerar City ny granskning av finanserna

Premier League

Manchester City har tidigare brutit mot Financial Fair Play.
Nu står klubben inför en ny granskning.
Det rapporterar Financial Times.

Foto: Bildbyrån.

Så sent som för fyra år sedan blev Manchester City tvunget att betala hela 49 miljoner pund, över en halv miljard kronor, i böter till Uefa för att ha brutit mot det ekonomiska regelverket Financial Fair Play.

Nu står man inför en ny granskning av sina finanser, det rapporterar Financial Times. Bakgrunden är de läkta dokumenten från Football Leaks som tidigare publicerats av ett nätverk av journalister, European Investigative Collaborations.

Enligt de dokumenten ska Manchester City, enligt Financial Times, ha drivit upp värdet på sponsringsavtal med hjälp av ”odeklarerad ytterligare finansiering från dess ägare” och man ska dessutom ha betalat ersättning i form av ”bildrättigheter” till sina spelare via så kallade skalbolag, för att undslippa för höga löneposter.

ANNONS

I ett uttalande skriver Uefa, enligt tidningen, att det finns möjligheter att ta upp tidigare fall på nytt.

”Om ny information som kan vara väsentlig når dagens ljus kommer Uefa att använda det för att granska siffrorna och leta efter en förklaring, ett förtydligande eller ett motbevis från klubben. Om ny information visar på att tidigare avslutade fall har missbrukats kan de fallen återupptas”.

Manchester City ägs sedan 2008 av Sheikh Mansour bin Zayed al-Nahyan, som tillhör Förenade Arabemiratens kungafamilj.

Publicerad 2018-11-13 kl 08:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto