Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter Özils kritiska utspel - Arsenals match stryks i Kina

Premier League 2019-12-15 kl 10:46

Mesut Özil kritiserade ett förtryck i Kina.
Nu har Arsenals möte med Manchester City strukits från ett statsstyrt kinesiskt tv-nätverks sändningschema. 

Foto: Bildbyrån.

Arsenal-stjärnan Mesut Özil gick nyligen ut och riktade kritik mot ett förtryck i Kina mot den muslimska minoriteten uigurer, som till stor del är bosatt i Xinjiang, Kina. Enligt BBC finns det bland annat rapporter om att runt en miljon människor, främst uigurer, har hållits kvar i högsäkerhetsfängelser utan rättegång, något Özil menar är förkastligt. Kina menar, enligt BBC, å sin sida att det handlar om utbildning för att motverka våldsam religiös extremism.

Efter Özils utspel gick Arsenal ut och tog avstånd från utspelet. Arsenal kommunicerade, enligt BBC, att klubben inte är involverad i politiska frågor och att Özils åsikt är personlig och inget som klubben lägger någon värdering i. 

ANNONS

Men nu har Özils utspel gett ringar på vattnet. BBC-journalisten Ran Roan skriver på Twitter att Kinas statsstyrda tv-nätverk CCTV, i svallvågorna av detta, nu har valt att inte visa Arsenals möte med Manchester City, som spelas under söndagskvällen på Emirates Stadium. Matchen finns numera inte med på CCTV:s sändingsschema. 

Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Paketet består av UEFA Champions League från Telia, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf. HBO Max kan väljas till utan extra kostnad.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto