POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE
5v

Efter Özils kritiska utspel - Arsenals match stryks i Kina

Foto: Bildbyrån.

Mesut Özil kritiserade ett förtryck i Kina.
Nu har Arsenals möte med Manchester City strukits från ett statsstyrt kinesiskt tv-nätverks sändningschema. 

Arsenal-stjärnan Mesut Özil gick nyligen ut och riktade kritik mot ett förtryck i Kina mot den muslimska minoriteten uigurer, som till stor del är bosatt i Xinjiang, Kina. Enligt BBC finns det bland annat rapporter om att runt en miljon människor, främst uigurer, har hållits kvar i högsäkerhetsfängelser utan rättegång, något Özil menar är förkastligt. Kina menar, enligt BBC, å sin sida att det handlar om utbildning för att motverka våldsam religiös extremism.

Efter Özils utspel gick Arsenal ut och tog avstånd från utspelet. Arsenal kommunicerade, enligt BBC, att klubben inte är involverad i politiska frågor och att Özils åsikt är personlig och inget som klubben lägger någon värdering i. 

Men nu har Özils utspel gett ringar på vattnet. BBC-journalisten Ran Roan skriver på Twitter att Kinas statsstyrda tv-nätverk CCTV, i svallvågorna av detta, nu har valt att inte visa Arsenals möte med Manchester City, som spelas under söndagskvällen på Emirates Stadium. Matchen finns numera inte med på CCTV:s sändingsschema. 

Publicerad 2019-12-15 kl 10:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå