Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter "piegate" - Suttons reservmålvakt bötfälls och stängs av

FA-cupen

Amatörlaget Suttons reservmålvakt Wayne Shaw fick stor uppmärksamhet när han åt en paj på bänken i FA-cupmötet med Arsenal i februari i år. Händelsen gick att spela på - och nu straffar FA Shaw med böter och avstängning för "att medvetet ha influerat bettingmarknaden".

Foto: Bildbyrån

Det var i februari i år som Arsenal slog ut amatörlaget Sutton United ur FA-Cupen. Efter matchen hamnade den väntande vinsten i skymundan för Suttons reservmålvakt Wayne Shaw. Keepern åt nämligen en paj på avbytarbänken mot slutet av matchen, och besökte arenans bar i pausvilan.

Shaw anmäldes senare av FA. Ett spelbolag hade nämligen erbjudit ett spel där man kunde satsa pengar på att just reservmålvakten skulle äta en paj under matchen, till oddset 9,00. Shaw erkände också att han kände till att det gick att spela på det.

Efter "piegate" - som det hela kallades i England - så tvingades Wayne Shaw bort från Sutton. Nu får agerandet också vidare konsekvenser för Shaw. FA har beslutat att stänga av målvakten från all fotbollsrelaterad aktivitet i två månader. Shaw ska också betala 375 pund - cirka 3 900 kronor - i böter. FA rubricerar regelbrottet som "att medvetet ha influerat bettingmarknaden".

Annons
Publicerad 2017-09-06 kl 23:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto