Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Efter "piegate" - Suttons reservmålvakt bötfälls och stängs av

Foto: Bildbyrån

Amatörlaget Suttons reservmålvakt Wayne Shaw fick stor uppmärksamhet när han åt en paj på bänken i FA-cupmötet med Arsenal i februari i år. Händelsen gick att spela på - och nu straffar FA Shaw med böter och avstängning för "att medvetet ha influerat bettingmarknaden".

Det var i februari i år som Arsenal slog ut amatörlaget Sutton United ur FA-Cupen. Efter matchen hamnade den väntande vinsten i skymundan för Suttons reservmålvakt Wayne Shaw. Keepern åt nämligen en paj på avbytarbänken mot slutet av matchen, och besökte arenans bar i pausvilan.

Shaw anmäldes senare av FA. Ett spelbolag hade nämligen erbjudit ett spel där man kunde satsa pengar på att just reservmålvakten skulle äta en paj under matchen, till oddset 9,00. Shaw erkände också att han kände till att det gick att spela på det.

Efter "piegate" - som det hela kallades i England - så tvingades Wayne Shaw bort från Sutton. Nu får agerandet också vidare konsekvenser för Shaw. FA har beslutat att stänga av målvakten från all fotbollsrelaterad aktivitet i två månader. Shaw ska också betala 375 pund - cirka 3 900 kronor - i böter. FA rubricerar regelbrottet som "att medvetet ha influerat bettingmarknaden".

Publicerad 2017-09-06 kl 23:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons