Efter skadefrånvaron – Kane sköt Tottenham till seger i Londonderbyt

Tottenham segrade i Londonderbyt.
2-0-vinsten stod klar efter ett inledande West Ham-självmål och en Harry Kane-fullträff.

I föregående omgång slutade det lika på ett mellan Tottenham och Manchester United efter ett baklängesmål i den andra halvleken. Inför Londonderbyt åkte "The Hammers", å sin sida, på förlust mot Wolves.

Den första halvleken bjöd inte på en uppsjö av högkaratiga målchanser – men hemmaspelande Tottenham hade en boll i nät under under de första 45 minuterna. Heung-Min Son skapade målrassel, men efter VAR-granskning valde domare Craig Pawson att underkända målet med anledning av en offside-sekvens innan sydkoreanens fullträff.

Således stod det alltjämt mållöst i paus Londonlagen emellan.

I den andra akten lyckades West Ham hålla tätt i 15 minuter, sedan kom ledningsmålet. I en mycket olycklig sekvens, med "Hammers" ögon sett, lyckades mittfältaren Tomas Soucek få in bollen i eget mål.

Därefter genomförde bortalaget en rad byten för att först och främst kvittera, men istället för 1-1 gick hemmalaget ifrån genom Harry Kane i den 82:a matchminuten. Engelsmannens balja blev matchens sista, vilket innebar att mötet mellan Tottenham och West Ham slutade 2-0.

– Det var riktigt skönt, speciellt efter United-mötet där det kändes som att vi förtjänade mer. Vi började trögt men växte in i matchen. Den andra halvleken var betydligt bättre än den första, sa Tottenhams Eric Dier till Sky Sports efter matchen.

I nästa omgång möter Tottenham Sheffield United. West Ham drabbar å sin sida samman med Chelsea.