Efter stor dramatik - Chelsea vidare i ligacupen

Women´s Super League

Chelsea är vidare till semifinal i ligacupen.
Med en minut kvar av full tid tog Niamh Charles stormötet med Manchester City till förlängning, och sedan var "svensklaget" starkast.

Chelsea vann i fjol Women's Super League och toppar nu ligan efter nästan halva säsongen. Chelsea vann i helgen toppmötet med Manchester United med 2-1 och har därmed nu lika många poäng som United på andra plats, men med en match färre spelad.

Under onsdagskvällen väntade nästa tuffa möte för Chelseas del. Chelsea, med svenskarna Jonna Andersson och Magdalena Eriksson i startelvan, ställdes då mot Manchester City borta i kvartsfinalen i ligacupen, och vann då igen, men efter många om och men.

Chelsea tog visserligen ledningen, strax före paus, genom tyskan Melanie Leupolz, men hamnade sedan i underläge i andra halvan av matchen. Chloe Kelly gav, i den 54:e minuten, City 1-1 och i den 86:e minuten ordnade Lauren Hemp 2-1 till hemmalaget. Chelsea var därmed i brygga, men kvitterade i slutminuterna. Med en minut kvar av full tid klev Niamh Charles fram och tog matchen till förlängning. Det var dessutom ett vackert mål, då hon först tog ner bollen på bröstet och sedan slog in bollen i mål direkt.

London-laget var därefter starkast i förlängningen och vann till slut med 4-2 efter mål av norskan Guro Reiten och walesiskan Sophie Ingle till avancemang till semifinal i cupen. Både Andersson och Eriksson spelade hela matchen och fick vara med och fira seger.

Chelsea ställs i semifinalen mot vinnaren mellan West Ham och Durham, som gör upp i sin kvartsfinal på torsdag. Härnäst väntar jumbon Bristol City borta på söndag i ligan.

Publicerad 2021-01-20 kl 21:35