Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Ekstrand tillbaka efter tio månader - hyllades av bossen: "Han var briljant"

Foto: Watfordfc.com

Joel Ekstrand.

Joel Ekstrands tio månader långa skadefrånvaro är slut. På torsdagen gjorde han 45 minuter med Watfords U21-lag och hyllades efteråt.
- Jag var rätt så nervös, säger han till Svenska Fans. 

För tio månader sedan skadade Joel Ekstrand knäet. På torsdagseftermiddagen var han tillbaka när hans Watford mötte Brentford i U21-serien. Den svenske mittbacken fick 45 minuter, något som var planerat på förhand, och hyllades efter matchen av akademichefen Chris McGuane.

- Han var briljant. Det är underbart att se honom spela och under de 45 minuterna såg det ut som att han aldrig hade varit borta, säger han till lokaltidningen Watford Observer.

Ekstrand var också nöjd med sin insats. Även om han medger att det var lite nervöst innan.
- Mina tankar innan matchen var ju så klart att jag var otroligt förväntansfull och glad men samtidigt rätt så nervös. Kanske inte så mycket för det fotbollsmässiga utan för att knät ska må bra under matchens gång. Men det var aldrig några problem alls utan kändes riktigt bra, säger han till Svenska Fans.

Managern Quique Sanchez Flores har talat gott om Ekstrand och sa för några dagar sedan i en intervju med WD Sport att han ville behålla svensken och att han såg fram emot att ha honom tillgänglig i truppen igen. Ett förtroende som Ekstrand uppskattar, även om han inte vill ge några löften om framtiden.

- Det är bara att bli redo för att kunna spela matcher ingenting annat. Vi för samtal om framtiden men ingenting är bestämt ännu. Givetvis är det är kul att tränaren tycker om min spelstil men vi får se vad som händer den närmsta tiden.

När får vi se Joel Ekstrand i Premier League?
- Haha. Förhoppningsvis väldigt snart. Närmast siktar jag på fler matcher och att kunna utöka speltiden till 60-70 minuter för att slutligen spela en hel match. Allt går enligt planerna och jag känner mig riktigt nöjd så här långt.

Publicerad 2016-01-15 kl 06:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER