Elanga bakom mål - United nära ligacupfinal

Ligacupen

Anthony Elanga hoppade in och assisterade till 3-0.
Då tog Manchester United ett stort steg mot final i ligacupen.

Manchester United - med Victor Nilsson Lindelöf i elvan - bortaspelade under tisdagen mot Nottingham Forest i första semifinalmötet i ligacupen. United var favorit - och fick en drömstart några minuter in i matchen.

Marcus Rashford stod redan i den sjätte minuten för en soloraid från egen planhalva ute på vänsterkanten, bröt in i straffområdet och satte bollen i mål till 1-0.

- Han är för stunden ostoppbar, sa tidigare forwarden Clinton Morrison enligt BBC.

United fick sedan hålla andan i den 23:e minuten, då Nottingham kontrade och ordnade 1-1 genom Sam Surridge, men i slutändan blev målet bortdömt för offside. Gustavo Scarpa var därefter också nära för Forest, men den gången stod David de Gea i vägen.

Strax före halvtid fick United utdelning igen.

Antony tog avslut på mål, och sedan satte nederländaren Wout Weghorst bollen i nät på returen till 2-0, vilket var hans första fullträff sedan flytten till England. United kontrollerade därefter matchen i andra halvlek och vann till slut med 3-0.

Anthony Elanga, som hoppade in i den 85:e minuten, låg bakom slutresultatet genom att spela fram Bruno Fernandes, som var kylig till utökad ledning. Därmed blev det en fin kväll för både Elanga och Nilsson Lindelöf, som spelade hela matchen.

"En respektabel återkomst i hans första start på tre veckor och växte in i matchen i hans återförening med Lisandro Martinez", skrev lokaltidningen Manchester Evening News om Nilsson Lindelöfs prestation och gav svensken en sjua i betyg.

Returen spelas på onsdag i nästa vecka, och Manchester United har nu ett bra läge för att ta sig vidare till final i turneringen.

- Jag är verkligen glad eftersom att vi hade disciplin och vi var fokuserade under hela matchen. Vi måste alltid spela så här, och fortsätta att kämpa, säger United-backen Lisandro Martinez enligt BBC och fortsätter:

- Vi vet att det är ett bra resultat för oss men vi måste ta det steg för steg.