En feldömd straff räddade Svennis: Måste ha tur ibland

Sven-Göran Erikssons Leicester vann med 5-1, men mycket tack vare en straff, enligt honom själv. En felaktig straff, enligt svensken.

Det såg mörkt ut när Leicesters hemmamöte med Doncaster närmade sig paus. Gästerna ledde med 1-0 och hade ”rävarna” i brygga efter ett drömmål från Billy Sharp. Då gav domaren Leicester straffen som i sin tur innebar kvittering och Sven-Göran Eriksson är tacksam.
– De spelade bra och vi kunde inte kontrollera dem. Straffen var vändpunkten, säger Sven-Göran Eriksson till BBC samtidigt som han medger att det kanske inte var en korrekt straff.

– Jag har inte sett reprisen, men från bänken såg den billig ut. Men man måste ha tur ibland.

Efter det lossnade det totalt och Sven-Göran Eriksson, som tidigare kritiserats för att hans lag har dåligt anfallsspel, fick se en målorgie när Doncaster krossades totalt. I den andra halvleken gick Leicester från 1-1 till 5-1 och Svennis positiva effekt på laget håller i sig.

Publicerad 2010-12-11 kl 22:47