Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Engelska damligan görs om - enbart proffslag i högstaligan

Foto: Bildbyrån

Till nästa säsong ska den engelska damligan - Women's Superleague - göras om i grunden.
Alla spelare i högstaligan kommer att vara heltidsproffs.
- Det är en milstolpe för damfotboll i det här landet, säger FA-chefen Katie Brazier.

Det engelska fotbollsförbundet FA annonserade under onsdagen om att damernas seriesystem kommer att göras om i grunden till säsongen 2018/2019.

Women's Superleague består i dag utav tio lag i förstadivisionen. Det finns även en Women's Superleague 2, även där med tio lag i serien. Alla lag i serierna är inte helt professionella och flera lag har spelare som ägnar sig åt fotboll på deltid.

Det vill FA nu ändra på. Alla lag i den nya högstaligan ska vara professionella. Mellan 8 och 14 lag kommer att ingå i den nya högstaligan och alla lag som den här säsongen spelar i de två högstaligorna kommer att behöva ansöka om en plats. Nya lag kan även tillkomma.

FA vill skapa en tydlig distinktion mellan proffslag och amatörlag, som det finns på herrsidan. Syftet är att höja standarden på klubbar och spelare.

- Det här är en milstolpe för damfotboll i det här landet, säger Katie Brazier, FA:s chef för damligorna.

- Förändringarna kommer att fortsätta vår resa med att förvandla nyckelelement inom damfotbollen. En miljö med topprestationer som kommer att producera fler och bättre spelare, öka intresset och spänningen genom en mer konkurrenskraftig liga, locka fler fans och ge bättre kommersiella möjligheter för klubbarna och ligorna.

Publicerad 2017-09-27 kl 18:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons