Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Eriksson bekräftar: Lämnar Chelsea

Women´s Superleague

Magdalena Eriksson lämnar Chelsea efter säsongen.
Det bekräftades under torsdagen.
"Jag känner mig extremt privilegerad att ha varit en del av denna klubb", skriver hon.

Foto: CHELSEA OCH VEGARD GRØTT/BILDBYRÅN

Magdalena Eriksson tar avsked av Chelsea. 29-åringen meddelade själv via sina sociala medier och via klubbens hemsida att hon lämnar Londonklubben efter säsongen.

"Kära Chelsea-familj. Det är med ett tungt hjärta och mycket känslor som jag meddelar att min resa som Chelsea-spelare har nått ett slut. Först och främst känner jag mig extremt privilegerad att ha varit en del av denna klubb", skriver hon i ett uttalande.

"Det har varit en otrolig resa och jag önskar klubben allt gott i framtiden. Jag kommer att bära med mig alla minnen vi skapat tillsammans för resten av mitt liv. Jag kommer att sakna er"

Annons

Fotbollskanalen har tidigare kunnat avslöja att om inget oförutsett sker kommer både Magdalena Eriksson och Pernille Harder att lämna Chelsea för spel i Bayern München. Senare under torsdagen bekräftade Chelsea att även Harder lämnar klubben efter säsongen.

Till Chelseas hemsida kommenterar huvudtränare Emma Hayes avskedet och hyllar där Magdalena Eriksson stort:

- Det finns inte tillräckligt med ord för att beskriva vilken inverkan "Magda" har haft, inte bara på den här fotbollsklubben utan på mig. Hon har varit en underbar ledare, någon som har hjälpt till att driva laget, säger hon.

- Chelsea kommer alltid att vara hennes klubb, det kommer alltid att vara hennes hem. Hon kommer för alltid att förbli en legend i denna klubb. Hon lämnar med min välsignelse och jag önskar henne det bästa för hennes framtid.

Annons

Till klubbens hemsida öppnar hon upp om sin tid i Chelsea och då svallar känslorna över för Eriksson.

- Det är väldigt svårt att prata om. Det känns surrealistiskt men det jag har att säga är att jag kommer att lämna Chelsea efter säsongen. Det har varit sex otroliga år, säger en tårfylld Eriksson.

Eriksson lämnade Linköping inför säsongen 2017/2018 för spel i Chelsea och har sedan dess varit given i storklubben under dess väg till framgångar. 2019 belönades hon med kaptensbindeln och under den säsongen vann Chelsea dubbeln då man vann både ligan och ligacupen. Totalt har det blivit sex säsonger och elva titlar.

Bland inhemska titlar har Magdalena Eriksson varit med och vunnit allt med Chelsea. Ligan, FA-cupen, ligacupen och även Community Shield.

Publicerad 2023-05-18 kl 13:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto