Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Everton bekräftar: svensktrio får ny chefstränare

Women´s Superleague

Svensklaget Everton får ny tränare. 
Danske Brian Sörensen skriver på för två år, meddelar klubben på sin hemsida.
Jag hoppas på att det blir bra den här gången, säger Hanna Bennison till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

Anna Anvegård, Hanna Bennison och Nathalie Björn.

Tidigt på säsongen sparkade Everton sin tränare Willie Kirk. Därefter tog den tidigare Lyon-tränaren Jean-Luc Vasseur över, men efter 95 dagar och tio matcher fick även han gå.

Nu har man dock hittat en permanent ersättare - danske Brian Sörensen ansluter efter sommaren från Fortuna Hjørring. 

Tränaravtalet sträcker sig över två säsonger. 

- Jag ser väldigt mycket framemot att ansluta till Everton. Det är en av de historiska klubbarna i damfotboll och våra bakgrunder passar bra ihop med samma värderingar, moral, och ambitioner. Jag känner att det finns massvis med potential med spelare som är villiga att göra stort intryck på de största scenerna, säger Sörensen till hemsidan. 

ANNONS

Evertons sportchef på damsidan, Alan McTavish: 

- Brian var den som stod ut bland kandidaterna och han har bevisat att han är en vinnare. Hans vision för laget i samband med hans ambition och driv att föra Everton framåt imponerade oss under intervjuprocessen. 

Hanna Bennison, som spelat i Everton sedan i somras, vet inte mycket om sin nya tränare, men är glad att en permanent ersättare är på plats. 

Jag hoppas på att det blir bra den här gången. Det känns jätteskönt också att han har skrivit två år och att man vet att man förmodlingen kommer ha samma under den perioden. Det känns väldigt skönt och tryggt, så det blir spännande och se när han kommer, säger hon till Fotbollskanalen och utvecklar: 

Det är svårt när man byter tränare ofta man får ingen rutin och rytm. Det är också svårt när man är in och ut ur startelvan och kan inte visa upp sig på sättet man vill kanske. Så det är klart att det varit tufft, vi har kämpat på och hållit ihop laget.

ANNONS

I Everton finns den tidigare Rosengårds-trion Nathalie Björn, Anna Anvegård och Bennison.  

Publicerad 2022-04-08 kl 12:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto