Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
Englandsbevakningen sponsras av:

Everton flyttar ligacupmatch – på grund av Liverpool

Premier League

Evertons ligacupmatch mot Southhampton har fått ett nytt speldatum.
Orsaken - lokalrivalen Liverpools möte med Chelsea går före.

Foto: Bildbyrån

Tredje omgången i ligacupen innebär sju lag till, när de engelska lag som deltar i europaspel också kliver in i turneringen. I år blir det dessutom stormöte direkt när Liverpool tar emot Chelsea på Anfield onsdagen den 26 september.

Stormötet påverkar också andra matcher, då Liverpools grannar Everton nu får flytta sin match mot Southhampton till veckan efter de egentliga speldatumen. Både polisen och transportmöjligheterna i området klarar inte av dubbla matcher vid Stanley Park.

I vanliga fall när bägge Merseysideklubbarna spelar hemma mitt i veckan brukar det ena laget spela på tisdagen och det andra på onsdagen. Men den här gången kompliceras det av att både Chelsea och Everton spelar på söndagen innan och därför inte vill spela redan på tisdagen.

ANNONS

Det fanns inte heller någon möjlighet att flytta Liverpools match till veckan efter, då Liverpool möter Napoli i Champions League den onsdagen och Chelsea möter Vidi i Europa League. Därför får Everton flytta matchen till veckan efter då varken de eller Southhampton har någon match mitt i veckan.

Enligt The Telegraph har både Everton och Southhampton förstått situationen och är nöjda med beslutet.

Publicerad 2018-09-10 kl 13:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto