Everton närmast segern i derbyt

Everton är bäst i staden. Matchen mot Liverpool slutade 0-0 efter att Everton fått ett mål bortdömt.

Liverpool tog emot Everton. Det var mållöst efter en halvlek i en match där det som väntat var högt tempo och tungt fokus på det fysiska spelet men där målchanserna var lätträknade. En halvlek där Everton kändes som det bättre laget.

Efter 55 minuters spel nickade även Evertons Victor Anichebe in 1-0 men målet blev bortdömt då domaren blåst för frispark för Liverpool just innan. Det var ordentligt med tröjdragningar i straffområdet men ingen knuff kändes riktigt hård. Anichebe hade en liten knuff på Jamie Carragher som domaren kan ha blåst för. Liverpool får vara tacksamt över domarens beslut.

I andra halvlek startade annars Liverpool bättre och Daniel Sturridge kom helt ren med Tim Howard efter 49 minuters spel men han tog för god tid på sig och chansen rann ifrån honom.

Matchen slutade till sist 0-0 och inget av lagen kan vara speciellt nöjt med hur deras spel fungerade. Men Everton är fortsatt bäst i staden.

Liverpool: Reina; Johnson, Carragher, Agger, Enrique; Lucas, Gerrard, Coutinho; Henderson, Downing, Sturridge.

Bänk: Jones, Skrtel, Shelvey, Borini, Assaidi, Coates, Suso.

Everton: Howard, Baines, Gibson, Jagielka, Mirallas, Distin, Osman, Pienaar, Coleman, Fellaini, Anichebe.