Everton slog ut Villa ur cupen

Everton-Aston Villa 3-1
1-0, 5', Rodwell; 1-1, 9', Milner (straff); 2-1, 23', Arteta (straff); 3-1, 76', Cahill

Everton tog emot Aston Villa i FA-cupens femte runda i ett möte mellan två lag som båda jagar för att slå sig in bland de fyra bästa i Premier League.

Everton tog en tidig ledning när 17-årige Jack Rodwell i femte minuten slog en retur i mål efter att Petrov räddat en boll på mållinjen.

Knappt fem minuter senare fick Aston Villa straff efter att Tony Hibbert fällt Agbonlahor. James Milner satte straffen i mål men den var illa slagen och Howard i Evertonmålet var nära att stoppa den.

I 23:e minuten var det sedan Evertons tur att få en straff när Steve Sidwell sprang omkull Victor Anichebe i straffområdet. Mikel Arteta slog straffen säkert intill Brad Friedels högra stolpe.

Anichebe låg bakom nästa mål också när han slog ett inlägg som Villas försvar inte fick undan och som Cahill mötte på volley. Friedel kunde inte rädda och matchen var avgjord.

Publicerad 2009-02-16 kl 01:20