POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Evertonfansens dilemma - kan säkra CL-plats och spela titeln till värsta rivalen

Foto: AP

Everton kan spela ligatiteln i händerna på rivalen Liverpool

En Champions League-plats om det innebär att bittra rivalen Liverpool vinner ligan - är det värt det? Det är frågan Evertonfansen nu ställer sig.

Everton-Liverpool är en av Englands äldsta och mest djupgående fotbollsrivaliteter - och för somliga Evertonfans innebär det ångest inför de avslutande omgångarna av Premier League.

Samtidigt som Everton jagar en fjärdeplats och en chans att få kvala till Champions League är lokalrivalen Liverpool inblandade i kampen om ligatiteln.

En av Liverpools kombattanter är Manchester City som ställs mot just Everton i sista omgången av Premier League och det är här delar av Evertons supporterfölje har ställt sig frågan, ”är det värt att gå till Champions League om det innebär att vi samtidigt spelar ligatiteln rakt i Liverpools händer?”, även om den fotfarande bara är hypotetisk.

Enligt Evertons mittback Sylvain Distin är delar av fanskaran inne på att det vore värt att missa fjärdeplatsen om det innebär att Liverpool inte tar sin nittonde ligatitel.

- Vi har pratat om det och det märkliga är att vissa ser hellre att vi inte går till Champions League bara de inte vinner ligan. Det är galet! Personligen skulle jag hellre gå till Champions League. En sådan chans får vi inte missa. Det vore fantastiskt för staden om båda klubbarna om vi båda klarade det - och innerst inne tror jag att båda lagens fans vill att det ska bli så.

Det återstår dock en hel del poäng att spela om. Everton har efter sex raka segrar sex matcher kvar att spela och ligger en poäng efter Arsenal som har fem matcher kvar att spela.

Liverpool leder ligan med fem matcher kvar på spelschemat. Chelsea skuggar två poäng bakom och fyra poäng efter ligger Manchester City som dock ska spela sju matcher till innan ligan är avgjord.

Publicerad 2014-04-08 kl 07:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå