POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
2v

Evra om bråket med Suarez: ”Jag hatade aldrig honom”

Foto: Bildbyrån

Patric Evra anklagade Luis Suarez för att ha sagt rasistiska glåpord, medan anfallaren menade att det inte var rasistiskt menat.
I efterhand säger Evra att han aldrig hatat uruguayanen.
- Jag ville slå honom då men det är omöjligt för mig att hata något, jag har inte det i mig, säger fransmannen till Daily Mail.

 

 

 

 

 

Patrice Evra anklagade Luis Suarez för att ha använt rasistiska glåpord i samband med en match mellan Manchester United och Liverpool 2011. Suarez har senare erkänt att han sa spanska ordet ”negro”, men att han inte menade det med någon rasistisk underton.

Suarez stängdes av i åtta matcher för händelsen och senare valde uruguayanen att inte ta Evra i hand när lagen möttes nästa gång. Nu berättar Evra om tiden efter händelsen.

- Jag fick flera dödshot på brev. I månader hade jag en säkerhetsbil parkerad utanför mitt hus dygnet runt. Det var inte enkelt för min familj men jag växte upp på de tuffa gatorna i Les Ulis så för mig var det något vanligt. Men för någon annan kanske det verkar galet. Även min bror sa till mig att vara försiktig när jag var ute med bilen, säger fransmannen till Daily Mail.

Evra menar att han inte vet om Suarez är en rasist eller inte, eftersom att han inte känner honom tillräckligt bra. Han ville inte heller att FA skulle straffa Suarez, men säger att han använde ett rasistiskt ord den dagen.

- Jag hatar honom inte, jag har aldrig hatat honom. Jag ville slå honom då men det är omöjligt för mig att hata något, jag har inte det i mig. Jag kan reagera men att hata någon är ett starkt ord.

Evra säger också att han till och med valde anfallaren i sitt ”Årets lag” eftersom att fransmannen tyckte att han var den bästa anfallaren i ligan vid den tidpunkten.

- Varför skulle jag inte erkänna hans prestation även om han inte är en bra person? Jag vet inte ens om han är en bra person eller inte. Vi hade en incident och vid den tidpunkten hade jag inte åkt på semester med honom, men jag kan inte hata honom, säger Evra.

Publicerad 2019-08-04 kl 10:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå