Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Experten om Erikssons speltid: "Uppenbart att det handlar om kontraktssituationen"

Women´s Superleague

Magdalena Eriksson sitter på ett utgående kontrakt.
Då har hon fått snålt om speltid i Chelsea.
- Det mesta pekar på att hon fått höra att hon inte ingår i framtidsplanerna, säger journalisten Abdullah Abdullah till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån

Magdalena Eriksson.

Det har varit en tuff återstart i England för svenska landslagsbacken Magdalena Eriksson. Med ett VM runt hörnet och ett utgående kontrakt med Chelsea har det blivit snålt om speltid för 29-åringen. Samtidigt har Eriksson ryktats lämna klubben i sommar då det funnits intresse från flera klubbar runt om i Europa och i USA.  

Journalisten, Abdullah Abdullah, som skrivit en bok om Chelsea och som till vardags frilansar som fotbollsanalytisk reporter för Equalizer menar att det handlar om en märklig men naturlig situation.  

- Det är uppenbart att det handlar om hennes kontraktssituation. Och jag har en känsla över att Emma Hayes (Huvudtränare Chelsea, reds. anm.) är väl medveten vet om Magdas (Eriksson, reds. anm.) beslut. Det handlar främst om hon inte kommer att vara kvar över nästa säsong. Varför ska man då spela henne? Då kan Hayes i stället spela andra spelare som kommer att vara kvar ytterligare några säsonger, säger Abdullah Abdullah till Fotbollskanalen och fortsätter:  

Annons

- Och det faktum att hon inte spelar pekar väldigt mycket på att hon har fått höra att hon inte är en del av planerna i framtiden eller att man hintat att hon inte kommer att spela så mycket eftersom att hon inte kommer att förlänga. När man har en lagkapten så spelar man kaptenen.  

De mesta pekar alltså på att hon inte kommer att förlänga med klubben?
- Det tror jag absolut. Men för mig handlar det om kommande matcher, cupmatcher, matchen mot Manchester United och Arsenal, spelar hon inte då – då är det praktiskt taget ristat i sten. Jag tror inte att jag har sett Magda vara utanför tre matcher i rad när hon varit skadefri, kanske en eller två men aldrig tre matcher, det är speciellt, säger han och fortsätter:  

- Beslutet är redan taget skulle jag säga. Det handlar bara om när de (Magdalena Eriksson och Pernille Harder, reds. anm.) kommer lämna och när man går ut med att det blir så.  

Annons

Men man har enligt experten inte sett det sista av Magdalena Eriksson i Chelsea-tröjan - Hayes lär vilja rotera under vårsäsongen då man både gör upp om Champions League och ligatiteln.  

- Respekten mellan parterna finns fortfarande där och jag tror att det kommer finnas utrymme för rotation mot slutet av säsongen – man kan inte bara förlita sig på tre mittbackar med Champions League runt hörnet, så det kommer definitivt finnas en roll för henne att fylla. Sedan tror jag att man mot slutet av säsongen kommer att ge henne ett riktigt fint avslut. Hon har varit lagkapten och spenderat ganska många år i Chelsea, det är inte något man bara slänger bort för att spelaren inte vill förlänga.  

I sommar väntar ett världsmästerskap i Australien och Nya Zeeland. Peter Gerhardsson efterfrågade, efter matchen mot Australien, fler landslagsspelare med mycket speltid. Eriksson som varit en spelare som han inte behövt oroa sig för tidigare har nu hamnat i samma position som flera av sina landslagskamrater.  

Annons

- Jag är nästan säker på att Magda har uttryckt för Hayes att det är ett VM som ska spelas i sommar och att hon verkligen vill vara i form för att kunna bli uttagen. Och där tror jag att man kommit överens om att hon kommer ha tillräckligt med speltid för att bevisa sig. Det spelas en hel del matcher under våren och jag tror att hon kommer att spela tillräckligt för att ta sig in i truppen och vara redo för match, avslutar Abdullah. 

Magdalena Eriksson kontrakt med den engelska mästaren sträcker sig till och med den sista juni.  

Publicerad 2023-02-06 kl 14:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto