POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
10å

EXTRA: Svennis kan ta över Nordkorea

Sven-Göran Eriksson har nämnts som ny förbundskapten för Sverige.
Men det kan bli ett annat.
Enligt The Guardian är han aktuell för att leda Nordkorea i VM.

Sven-Göran Eriksson och Notts Countys vd Peter Trembling ska var på väg till Asien för att träffa representanter för Nordkorea för att diskutera ett jobb för svensken.
Han skulle sensationellt nog bli mannen att leda landet i VM nästa sommar.

Trembling ska ha varit inblandad i samtal med representanter för landets fotbollsförbund och det skulle handla om en utlåning av Svennis, för närvarande sportchef i klubben i engelska fjärdedivisionen.

Resan ska, enligt The Guardian, ske senare i veckan och skulle vara i åtta dagar. Och man skulle också diskutera en kinesisk sponsor för klubben.

Enligt the Guardians källa diskuteras det nu om Svennis ska leda dikaturen som är rankad på 90:e plats i världen under sommarens VM. Inom några veckor väntas ett offentliggörande.

Nordkorea har bara varit med i VM en gång tidigare, det var i England 1966 då man gick till kvartsfinal. Nuvarande tränaren Kim Jong-hun fick mycket kritik trots kvalframgången, laget gjorde bara sju mål på åtta matcher.

Frågan är hur Notts County och Sven-Göran Eriksson klarar av eventuell kritik mot att jobba för en en stängd diktatur, och säkerligen mot bra betalning, när landets befolkning svälter?

Svennis, som överraskade de flesta med att ta jobbet i Notts County i somras, nämns annars som ett hett namn att ta över det svenska landslaget efter Lars Lagerbäck.

Publicerad 2009-10-14 kl 06:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå