Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fàbregas om första mötet med Wenger: "Det chockade mig"

Premier League

Cesc Fàbregas blev lockad till Arsenal 2003.
Nu berättar han om första mötet med Arsene Wenger.
- Wenger var i Paris på semester, men tog ett privatjet för att få träffa mig, säger han enligt Daily Mail. 

Foto: Bildbyrån.

Cesc Fàbregas, numera i italienska Como, lämnade Barcelonas akademi för Arsenals motsvarighet under 2003 och tillhörde sedan London-klubben till 2011, då han återvände till Barcelona. Sedan dess har han även spelat med Chelsea och Monaco innan han i somras gick vidare till Como med spel i Serie B.

Nu berättar Fàbregas om hur förre Arsenal-tränaren Arsene Wenger lockade honom till att skriva på för London-klubben - även om han också hade intresse från Manchester United.

- När jag åkte till London var det juni månad och alla var på semester. Arsene Wenger var i Paris på semester, men tog ett privatjet för att få träffa mig, säger han enligt den engelska tidningen Daily Mail och fortsätter:

Annons

- Det chockade mig på ett sätt: "Wow, Arsene Wenger". Jag var 15 år gammal och han tog en paus från sin semester för att träffa mig. Det var: "Wow". 

Fàbregas blev därefter imponerad av Arsenal som klubb och skrev på ett kontrakt. 

- Så vi pratade och han pratade med min mamma och frågade hur jag var när jag var liten. Han visade mig träningsanläggningen och jag blev bara kär. Jag blev kär i hela grejen, hela projektet, säger han. 

Fàbregas gjorde, totalt sett, 212 matcher med Arsenal i Premier League. Han var även med och ledde klubben till FA-cuptiteln 2005. 

Publicerad 2022-09-27 kl 18:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto