POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Fabregas utspel hånas: "Kan inte se mig själv i någon annan klubb"

Foto: Scanpix

Fabregas nu "ökända" tweet.

På torsdagen blev Cesc Fàbregas klar för Chelsea, Arsenals lokalrival.

Ett otänkbart scenario för några år sedan.

– Jag kan inte se mig själv spela i någon annan klubb än Arsenal och Barcelona, sa han 2011.

Cesc Fàbregas hann få ikonstatus under sina åtta år i Arsenal, trots att han var blott 24 år gammal när han lämnade för sin pojkklubb Barcelona. Den gången förstod många supportrar flytten,. När han nu har skrivit på för fem år i Chelsea lär norra Londons rödvita delar knappast vara lika sympatiskt inställda.

På twitter har många gått loss och kallat Fàbregas för en "förrädare". Anledningen är inte bara den naturligt kontroversiella övergången, utan Fàbregas egna utspel i samband med Barcelona-flytten 2011.

– Jag kan inte se mig själv spela i någon annan klubb än Arsenal och Barcelona, sa han då enligt Sky Sports och pratade om en eventuell framtidsflytt tillbaka till Arsenal.

– Jag kommer definitivt återvända när jag får chansen och gå på matcherna eller träffa grabbarna och man vet aldrig i framtiden, varför inte? Jag hoppas att jag kan stanna här (i Barcelona) länge, kanske till och med avsluta karriären här, men varför inte? Man kan aldrig säga aldrig och om det finns en plats att gå tillbaka till, så är det definitivt Arsenal.

Den 16 augusti 2011, dagen efter övergången till Barcelona, skrev han på twitter: "En gång en Gunner, alltid en Gunner".

I Cesc Fàbregas försvar så nobbade Arsenal sin första tjing-klausul de hade - vilket han själv bekräftade under lördagen.

"De valde att inte utnyttja den klausulen och därmed var det inte menat att bli av. Jag önskar dem allt väl i framtiden", skrev han på facebook.

Publicerad 2014-06-12 kl 18:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå