Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
Englandsbevakningen sponsras av:

Ferdinand glad över Carraghers ursäkt - men: "Det är åtta år för sent"

England

Jamie Carragher bad om ursäkt till Patrice Evra för Luis Suarez-incidenten.
Det menar Rio Ferdinand är bra, men också att det är åtta år för sent.
- Hela Liverpool svek sig sjäva när de hade på sig tröjorna, säger den tidigare United-försvararen.

Foto: Bildbyrån

2011 mötte Liverpool Manchester United och under matchen sågs Liverpools anfallare Luis Suarez bråka med Manchester Uniteds Patrice Evra. Evra anklade Suarez för attha användt rasistiska uttryck och Suarez blev sedan dömd för händelsen av engelska fotbollförbundet och stängdes av i åtta matcher. I Liverpools första match efter beslutet valde truppen att bära tröjor med Suarez ansikte på för att visa sitt stöd till lagkamraten.

 Åtta år senare bad den före detta Liverpool-spelaren Jamie Carragher om ursäkt till Evra under en Tv-sändning i måndags. Vid tillfället för incidenten var Carragher Liverpools representant i det engelska spelarfacket och minns situationen tydligt.

ANNONS

- Det var helt fel av oss, vi skulle inte gjort det. Jag var för svag för att inte säga ifrån. Jag vet att i sådana situationer vill man bara vara ett med gruppen och inte avvika. Det enda jag kan göra nu är att be om ursäkt, säger han i Sky Sports.

Men den före detta Manchester United-spelaren Rio Ferdinand minns även han situationen och tycker att en ursäkt bara från Carragher åtta år senare inte är tillräckligt.

- Det är åtta år för sent. Bra gjort av Jamie Carragher att be om ursäkt åtta år efter att det hände. Jag spelade då, men jag tror att allt är större än bara en spelare som Jamie Carragher. Hela Liverpool svek sig sjäva när de hade på sig tröjorna, då de ville stötta någon som var anklagad för att ha uttryckt sig rasistiskt, säger han till BT Sport football.

Han fortsätter:

- Det är åtta år sedan och Liverpool fortsätter att be om ursäkt för det, jag tror dock att fotbollen har gått vidare efter det. Jag tror att många har gått vidare och nu är fokus snarare att rasism i stort är problem. Situationen då var "Oj, vad gör vi nu?" men det är i stort sett samma frågeställning som vi sitter och ställer oss nu.

ANNONS
Publicerad 2019-10-23 kl 19:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto