POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Ferdinand: "Häxjakten på Rooney måste få ett slut"

Häxjakten måste få ett slut.
Rio Ferdinand dundrar mot mediernas bevakning av Wayne Rooney.
- Låt honom vara, säger Unitedbacken.

Efter att forwarden svarat för ett äkta hattrick mot West Ham förra veckan kom eftersnacket att handla om – en svordom. Rooney vände sig mot en närgången kamera på innerplanen och avfyrade några väl valda ord, vilket fick honom avstängd i två matcher.

Straffet överklagades - men under torsdagen lämnade FA sitt slutgiltiga svar i frågan. Domen står fast. Enligt Rooneys lagkompis Rio Ferdinand får det dock vara slut på allt ovidkommande snack som inte har med 25-åringens kvaliteter som spelare att göra.

- Rooney säger några fula ord i tv… Även om jag inte stödjer det måste folk inse: Sådant hör inte hemma på tidningarnas förstasidor, säger försvararen till Sky Sports.

Han fortsätter:

- Större saker händer i världen, se på Libyen, se på Elfenbenskusten. Det är orimligt att Wayne Rooney får den här uppmärksamheten på grund av att han svär framför en kamera.

Enligt honom borde folk lägga av med att ”lyncha” Rooney och i stället följa hans framfart som fotbollsspelare. Även om det ibland skett negativa saker i stjärnans privatliv är det inget som någon utomstående har med att göra, tycker Ferdinand.

- Han älskar fotboll – och det är på de grunderna vi ska bedöma honom.

Publicerad 2011-04-07 kl 11:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå