Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Ferdinand: "Häxjakten på Rooney måste få ett slut"

Häxjakten måste få ett slut.
Rio Ferdinand dundrar mot mediernas bevakning av Wayne Rooney.
- Låt honom vara, säger Unitedbacken.

Efter att forwarden svarat för ett äkta hattrick mot West Ham förra veckan kom eftersnacket att handla om – en svordom. Rooney vände sig mot en närgången kamera på innerplanen och avfyrade några väl valda ord, vilket fick honom avstängd i två matcher.

Straffet överklagades - men under torsdagen lämnade FA sitt slutgiltiga svar i frågan. Domen står fast. Enligt Rooneys lagkompis Rio Ferdinand får det dock vara slut på allt ovidkommande snack som inte har med 25-åringens kvaliteter som spelare att göra.

- Rooney säger några fula ord i tv… Även om jag inte stödjer det måste folk inse: Sådant hör inte hemma på tidningarnas förstasidor, säger försvararen till Sky Sports.

Han fortsätter:

- Större saker händer i världen, se på Libyen, se på Elfenbenskusten. Det är orimligt att Wayne Rooney får den här uppmärksamheten på grund av att han svär framför en kamera.

Enligt honom borde folk lägga av med att ”lyncha” Rooney och i stället följa hans framfart som fotbollsspelare. Även om det ibland skett negativa saker i stjärnans privatliv är det inget som någon utomstående har med att göra, tycker Ferdinand.

- Han älskar fotboll – och det är på de grunderna vi ska bedöma honom.

Publicerad 2011-04-07 kl 11:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons