Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Scanpix

Ferguson avlöjar hemligheterna bakom alla framgångar

Den före detta Manchester United-tränaren Sir Alex Ferguson har i sju steg avslöjat hur man gör för att bygga en framgångsrik klubb.

Ferguson, som la tränarkarriären på hyllan i somras, tog hem 49 titlar under sin fantastiska karriär. I en intervju med Harvard Business School har Ferguson nu berättat om sina teorier om hur han gjorde när han byggde upp Manchester United.

1. Börja från grunden

Ferguson: ”Från ögonblicket då jag kom till Manchester United tänkte jag bara på en sak: att bygga upp en fotbollsklubb. Jag ville bygga direkt från botten”.

2. Våga bygga om ditt lag

Ferguson: ”Jag tror att ett framgångsrikt lag håller i cirka fyra år och sedan behöver man ändra på något för att få in nya och hungriga spelare. Så vi försökte att se laget tre eller fyra år framåt och ta beslut efter det. Eftersom jag var i United så länge var det lätt för mig att planera framåt”.

ANNONS

3. Sätt höga krav och få alla att följa dem

Ferguson: ”Allting vi gjorde handlade om att hålla den standard som vi hade satt upp i klubben – detta gällde mitt lagbygge, förberedelser för match, motiverande tal och taktiksnack. Jag förväntade mig ännu mer av stjärnspelarna än resten”.

4. Tappa aldrig kontrollen

Ferguson: ”Jag tänkte aldrig tillåta att någon var starkare än mig. Om dagen kom då tränaren i Manchester United kontrollerades av spelarna – alltså att spelarna bestämde hur träningen skulle vara, vilka dagar de skulle vara lediga och hur taktikten skulle vara – då skulle Manchester United inte vara den klubb den är nu”.

5. Förbered för att vinna

Ferguson: ”Att vinna ligger i min natur. Det finns inga andra alternativ för mig. Jag tar risker och det kan man se på hur vi spelade i slutet av matcher. Alla mina spelare hade rätt inställning – de gav aldrig upp. Det är en fantastisk egenskap att ha”.

6. Förlita dig på din observationsförmåga

Ferguson: ”Min närvaro och förmåga att att överraska har alltid varit där och genom att observera sina spelare kan man plocka upp väldigt mycket information. Ibland kunde jag till och med se när en spelare var skadad, även när han själv trodde att han var frisk”.

ANNONS

7. Sluta aldrig att anpassa dig

Ferguson: ”När jag började fanns det inga agenter och även om matcherna tv-sändes gjorde inte media spelarna till megastjärnor. Spelare har levt mer skyddade liv tidigare så spelarna nuförtiden är mycket känsligare än de var för 25 år sedan”.

Ferguson kom till Manchester United 1986 och är idag ambassadör för klubben.

Publicerad 2013-09-11 kl 14:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto