Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Ferguson: "Vi vinner även utan Rooney"

Wayne Rooney har varit fullkomligt magisk den här säsongen, men i seriefinalen mot Chelsea saknas han.
- Vi vinner ändå, säger managern Alex Ferguson.

Det var förra tisdagen som en dubbel olycka rammade Manchester United med full kraft. Inte nog med att Bayern München vände mötet i Champions League till sin fördel och 2-1. Nej, Wayne Rooney vaggade dessutom av planen skadad – och rapporterna talar om en längre tids frånvaro.

- Men jag är helt säker på att grabbarna inte låter sig påverkas av det. De vet vilken utmaning som väntar framöver, säger Alex Ferguson.

Enligt honom diskuteras skyttekungens frånvaro inte alls internt, inför seriefinalen mot Chelsea på Old Trafford under lördagseftermiddagen.

- Tror ni på allvar att vi tvekar på grund av en kille, frågar han retoriskt vid presskonferensen före matchen.
- Det finns tillräckligt med kvalitet hos oss för att vinna utan två, tre spelare. Laget kan producera mål.

Samtidigt erkänner förstås Ferguson att Rooneys avbräck blir kännbart.

- Klart att man alltid vill ha sina bästa spelare med. Men ser man tillbaka på säsongen har det inte alltid varit så – och ändå har vi uppnått resultat. Framför allt i försvaret har det saknats spelare, men ändå leder vi faktiskt ligan med en poäng, säger han.

Managern lovar att det inte blir tal om något fegspel mot Chelsea. Hemma på Old Trafford går United alltid för tre poäng, slår han fast. Dessutom påpekar Ferguson att startelvan kryddas med kunnande – trots att Rooney är borta.

- En sak som inte går att snacka bort är Dimitar Berbatovs fantastiska talang. Jag skulle säga att 80 procent av supportrarna sett den, medan resterande 20 procent är tveksamma eftersom han är en stor värvning som inte gjort 50 mål varje säsong.

Publicerad 2010-04-03 kl 11:15
Annons
Annons
Annons