POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Fergusons nya mål: Flest Champions League-titlar

Manchester United har nu flest inhemska titlar i England. Nu är Sir Alex Fergusons mål att få flest Champions League-titlar.
- Vi har en del att jobba ikapp där, säger managern enligt the Guardian.

Flest ligatitlar och flest FA-cuptitlar. Nu är Manchester United obestridligen störst i England – när det kommer till inhemska titlar. Man ligger fortfarande i lä när det gäller antalet titlar i Europa, där Liverpool har fem Europacup-titlar och tre Uefa-cuptitlar, jämfört med Uniteds tre plus en. Sir Alex Ferguson säger nu att det är nästa mål – att bättre på sitt facit i Europa.

- Idealiskt sätt skulle vi ha vunnit fler Europacup-titlar, men vi har en del att jobba ikapp där. Vi har en bra chans till det den här säsongen. Men när det gäller inhemska titlar, då är vi i en egen klass och det är det som glädjer mig mest.

Ferguson för länge sedan att det var dags att sparka ned Liverpool från Englands tron, som det lag som ser ligatiteln som sin egen. Nu kan man säga sig ha gjort det – och dessutom alltså passerat Liverpool i antalet ligatitlar. Men Ferguson menar att det inte så mycket handlar om att vara bättre än Liverpool som att vara störst och bäst i England.
- Det betyder mycket – att vinna en 19:e ligatitel är en stor bedrift. Inte för att vi passerat Liverpool utan för att vi nu har fler ligatitlar än någon annan, och samma gäller antalet FA-cuptitlar. Det är vad Manchester United handlar om.

Om inte annat är det vad Ferguson har fått klubben att handla om. När han tog över, 1986, hade United vunnit sju ligatitlar. Det här var med andra ord skottens 12:e titel som manager för klubben.

Publicerad 2011-05-15 kl 10:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå