POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Fergusons öppna brev till Unitedfansen: Visa respekt mot Liverpool och Hillsboroughoffren

Foto: Scanpix

Alex Ferguson skriver ett öppet brev till Manchester Uniteds fans där han ber dem att visa respekt under mötet med Liverpool på Anfield på söndagen.

Manchester United och Liverpool har en historia där det inte finns speciellt mycket kärlek mellan de båda lagens fans. De båda lagens fans har vid tillfällen hörts sjunga ramsor om det andra lagets största katastrof. Liverpoolfansen sjunger om flygkraschen 1958 då nästan hela Manchester Uniteds lag omkom, och Unitedfansen sjunger om Hillsboroughkatastrofen som ledde till 96 Liverpoolfans död.

Inför söndagens möte har det funnits oro för att vissa av Unitedfansen, i kölvattnet av rapporten som rentvådde Liverpoolfansen från allt ansvar för Hillsboroughkatastrofen, ändå ska hänfalla åt ramsor om katastrofen.

Inför matchen har nu Alex Ferguson författat ett öppet brev som ska delas ut till de bortafans som kommer till Anfield. Där skriver Ferguson band annat så här: ”Vår rivalitet med Livepool är baserat på viljan att vara bäst, en önskan att få se sitt lag krönas som det bästa efter att ha sett det andra laget vara det så länge. Den får aldrig vara baserad på personligt hat. För bara tio dagar sedan fick vi höra den chockerande sanningen om de 96 döda fansen som åkte för att se sitt lag försöka nå FA-cuptiteln, och sedan aldrig återvände. Vår fantastiska klubb står tillsammans med vår stolta granne Liverpool för att minnas den förlusten och för att hedra deras kamp för rättvisa. Jag vet att jag kan räkna med er att stå med oss.”

Publicerad 2012-09-23 kl 11:52
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå