Fernandez visade vägen - Chelsea vann svängigt möte

Det blev nervkittlande på Stamford Bridge.
Till slut kunde Chelsea - med en man mindre - slå Brighton med 3-2.
Enzo Fernandez svarade för dubbla fullträffar.

Chelsea hade en 4-1-förlust mot Newcastle färsk i minnet när man klev ut på Stamford Bridge för att möta Brighton.

Med dryga kvarten spelad visade Enzo Fernandez att det var läge att blicka framåt, när han nickade in 1-0 till hemmalaget.

Bara fyra minuter senare utökade Levi Colwill. 20-åringen var förra säsongen utlånad till Brighton och firade därför inte målet.

Brighton fick sina livlinor. Facundo Buonanotte reducerade med ett elegant vänsterskott, innan Chelseas Conor Gallagher blev utvisad före paus.

- Trots att han redan hade gult kort fortsatte han att tackla. Tyvärr var det röda bara en tidsfråga, säger Peter Smith på Sky Sports.

En bit in i andra störtade Mychajlo Mudryk fram och revs ner av James Milner. En VAR-granskning senare skickade Fernandez in 3-1 på straff.

Chelsea fick dock problem mot slutet. I den 92:a reducerade Joao Pedro och Brighton startade kvitteringsjakt.

Domaren pekade på straffpunkten med 100 minuter spelade - men en granskning senare visade det sig att bollen träffat huvudet och inte handen på en hemmapselare.

I stället kunde Chelsea rida ut stormen och inkassera tre poäng, till tränare Mauricio Pochettinos glädje.

- I halvtid sa jag till spelarna att det här är både en stor möjlighet och en utmaning för oss, att visa att vi är ett riktigt lag. Den här typen av segrar måste vi använda för att bygga självförtroende, säger han till Sky Sports och fortsätter:

- I slutändan förtjänade vi segern. Den var viktig eftersom vi ville visa en annan sida av oss efter Newcastle-förlusten.

Chelsea (4-2-3-1): Sanchez; Disasi, Thiago Silva, Badiashile, Colwill; Caicedo, Fernandez; Sterling, Gallagher, Mudryk; Jackson

Brighton (4-2-3-1): Steele, Veltman, Van Hecke, Julio, Baleba, Gilmour, Hinshelwood, Lallana, Adringa, Buonanotte, Ferguson