Flera Chelsea-stjärnor bänkade - då avgjorde Mount Londonderbyt

Chelsea hade det svårt i Londonderbyt mot Fulham.
Efter ett rött kort kunde de ta över matchen och avgöra.
- Vi vet alla att vi behövde vinna, säger matchvinnaren Mason Mount efter matchen.

Londonderby mellan Fulham och Chelsea väntade under lördagskvällen. I Chelsea förpassades flera stjärnor till bänken. Bland annat nyförvärven Timo Werner och Kai Havertz. Fulham fick klara sig utan Ruben Loftus-Cheek som är utlånad från Chelsea.

Matchens första halvlek bjöd på ganska många målchanser. Mason Mount träffade ribban, Hakim Ziyeh testade från distans. Fulhams målvakt Alphonse Areola stod för flera fina räddningar.

Med bara några minuter kvar av den första halvleken kom Antonee Robinson in sent i en situation och visades ut direkt. Inga mål blev det och den första halvleken slutade 0-0.

I andra halvlek kunde Chelsea, tack vare det röda kort, dominera matchen. De hade svårt att få bollen, men i den 78:e minuten kom ledningsmålet. Mason Mount stod rätt på en retur från Areola och kunde sätta dit 1-0 och ge Chelsea ledningen.

Chelsea kunde sedan spela av matchen och säkra en 1-0-seger i Londonderbyt mot Fulham. Vinsten gör att Chelsea tar sig upp på 29 poäng. Sju poäng färre än Liverpool och Manchester United som ligger etta och tvåa, som också har en match mindre spelad.

- Vi vet alla att vi behövde vinna, vi sätter den pressen på oss själva. Vi tittar på kvalitén i omklädningsrummet, vi vet att vi måsye vinna matcher, säger Mason Mount till Sky Sports efter matchen.

Fulham: Areola - Tete, Aina, Andersen, Adarabioyo, Robinson - Reid, Reed, Anguissa - Cavaleiro, Lookman

Chelsea: Mendy - Azpilicueta, Rüdiger, Silva, Chilwell - Jorginho, Kovacic - Ziyech, Mount, Pulisic - Giroud