POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

Förlöjligades av tidigare Everton-spelare - nu svarar inkast-tränaren

Foto: Youtube/Bildbyrån.

Den tidigare Everton-spelaren Andy Gray förlöjligade Liverpools inkasttränare.
Nu svarar dansken på kritiken.
- Han kanske borde vara lite mer nyfiken, säger han till sajten Training Ground Guru.

Liverpool-tränaren Jürgen Klopp anställde för en tid sedan dansken Thomas Grönnemark som ny inkasttränare. Grönnemark har specialiserat sig på just inkast under 15 års tid – och menar att det finns mycket att vinna genom att faktiskt lägga lite tid på inkast.

Andy Gray, tidigare Everton-spelare och tidigare expert på Sky, gjorde sig dock rolig på Grönnemarks bekostnad då han gästade beIN Sports för en tid sedan. Enligt honom var anställningen helt onödig.

- Här har ni en övning: Ta upp bollen, håll den bakom huvudet, kasta den till en lagkamrat och behåll båda fötterna på marken.

I en intervju med sajten Training Ground Guru svarar nu Grönnemark på kritiken.

- Jag har inga problem med det han sa eftersom alla har rätt till sin åsikt och debatt är bra. Men han kanske borde vara lite mer nyfiken, säger han.

- I snitt är det mellan 40 och 50 inkast i varje match. Faktum är att när Liverpool möte Brighton i lördags var det 54. Det är ungefär 12 minuter per match som går åt till inkast och situationer som kommer till följd av dem.

Enligt Grönnemark är det genomsnittliga laget dåliga på inkast.

- I snitt förlorar man bollen mer än hälften av gångerna då det är inkast där laget är satt under press och deras lagkamrat är markerad. Har ni noterat att kommentatorerna aldrig nämner ett dåligt inkast under en match? Jag tror att det är för att det är så många (inkast) och förväntningarna är så låga.

Publicerad 2018-09-04 kl 17:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå