Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Fotbollen försvarar dopningsmörkning

Det engelska fotbollsförbundet, FA, försvarar sin policy att inte namnge spelare som åkt fast i dopningstester för narkotikaanvändning.

FA menar att det är viktigare att försvara spelares privatliv när det inte handlar om medel som höjer prestationen.

"När det gäller prestationshöjande medel namnger vi spelare. FA har det mest omfattande antidopningsprogrammet av alla idrotter i Storbritannien", skriver FA i ett meddelande.

Det var i ett tv-program på måndagen som det avslöjades att FA mörkat att flera spelare hade testats positivt för kokain. Bland annat ska den skotske landslagsspelaren Garry O'Connors frånvaro under säsongen 2009—2010 ha berott på en tvåmånadersavstängning för att han använt kokain och inte en skada, som det hävdades.

David Howman, direktör vid antidopningsorganisationen Wada, anser att FA ska namnge alla spelare som åkt fast för dopning, oavsett vilket förbjudet ämne de använt.

- Vad är så speciellt med idrott, att idrottarnas förseelser ska hållas hemliga? Jag accepterar om en spelares identitet bör hållas hemligt för att inte allvarligt skada hans rehabilitering. Men i så fall kan man berätta om förseelsen och varför personen inte namnges, säger Howman.

TT

Publicerad 2011-09-13 kl 12:49
Annons
Annons
Annons