Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Fyra år efter rasistanklagelserna: "Jag skulle skaka Terrys hand"

Nästa

Avbryt
Försök igen

För fyra år sedan stängdes John Terry av och bötfälldes för att ha fällt rasistiska kommentarer till QPR-spelaren Anton Ferdinand. På lördagen återvänder Chelsea till Loftus Road – och då manar hemmalagets manager till lugn.

- Jag skulle skaka Terrys hand om vi hamnade i det läget, säger Chris Ramsey.

Det var under ett Londonderby 2011 som Anton Ferdinand blev rasande på Chelsea-backen John Terry. Orsaken var att den sistnämnde påstods ha uttalat sig rasistiskt i samband med en närkamp när spelarna mötte varandra i Premier League. Queens Park Rangers valde att anmäla Terry till disciplinnämnden för incidenten, och efter att han friats i den instansen fälldes han i nästa och blev tvungen att betala motsvarande 2,2 miljoner kronor i kompensation. Dessutom blev Terry avstängd i fyra ligamatcher.

Händelsen blev extra uppmärksammad eftersom Anton Ferdinands bror, tillika Terrys kollega i Englands mittförsvar, Rio Ferdinand, i hårda ordalag fördömde försvarskollegans agerande.

Men nu när Chelsea återvänder till Loftus Road anser managern Chris Ramsey att det är läge att blicka framåt.

- Terry är en Chelseaspelare och som person och spelare skulle jag skaka hans hand. Jag vet inte vad han har för känslor gentemot mig, men så länge inget oprofessionellt inträffat på planen skulle jag hälsa på honom som på alla andra, säger Ramsey till Reuters.

Publicerad 2015-04-10 kl 16:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons