Gallagher hjälte på övertid - Chelsea vidare i FA-cupen

FA-cupen

Conor Gallagher klev fram när han behövdes som mest.
På övertid skickade han Chelsea vidare i FA-cupen.
Samtidigt utspelade sig otäcka scener under matchen, då en supporter föll från en läktare, rapporterar The Athletic.

Chelsea, som har haft det tufft i Premier League den här säsongen, ställdes under onsdagen mot Championship-klubben Leeds på hemmaplan i den femte rundan i FA-cupen.

Och det blev ingen rolig start för Chelsea den här kvällen heller på Stamford Bridge.

Efter bara åtta minuters spel slog backen Axel Disasi en passning till mittfältaren Moises Caicedo i ett svårt läge, vilket gjorde att mittfältaren tappade bollen i eget straffområde, och därefter kunde Mateo Joseph trycka in kulan i nät till 1-0 för bortalaget.

- Dåligt av Chelsea, de blev rånade i straffområdet, och Mateo Joseph slog till bollen så hårt han kunde, sa tidigare spelaren och BBC-tyckaren Glenn Murray.

Men det dröjde inte länge förrän det var kvitterat, då Nicolas Jackson höll sig framme till 1-1 efter 14 minuters spel. Chelsea fortsatte sedan att trycka på, och i den 37:e minuten fullbordade Mychajlo Mudryk lagets vändning till 2-1.

Leeds gav däremot inte upp, och kvitterade i början av andra halvlek genom Mateo Joseph, som blev tvåmålsskytt till 2-2. Matchen såg därefter ut att gå till förlängning, men på övertid klev Conor Gallagher fram och tog Chelsea till kvartsfinal.

- Det har varit några riktigt tuffa dagar (efter förlusten mot Liverpool i ligacupfinalen), och alla har varit nere, men vi var tvungna att se till att vinna, då det var en viktig match och vi grävde djupt för att vinna, säger Gallagher till ITV.

Chelsea ställs nu mot Leicester City i nästa runda i FA-cupen.

Under matchen inträffade samtidigt även en oroväckande händelse. The Athletic rapporterar, efter matchens slut, om att en Leeds-supporter föll från en läktarsektion - i samband med firandet av 1-0-målet - och fick hjälp av medicinsk personal. Leeds och Chelsea meddelar samtidigt också att supportern undersöks av räddningstjänst.

Chelsea: Sanchez - Gusto, Disasi, Chalobah, Gilchrist - Caicedo, Fernandez - Madueke, Mudryk, Sterling - Jackson.

Leeds: Meslier - Roberts, Rodon, Cooper, Firpo - Ampadu, Gray - James, Piroe, Anthony - Joseph.