Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND
40v

Galna slutnotan efter fönstret: 37,5 miljarder

Foto: Bildbyrån.

Sommarfönstret blev en köpfest utan dess like.
Nu har slutnotan kommit.
Totalt köptes spelare för otroliga 37,5 miljarder kronor, visar en rapport från Fifa.

Neymar, Ousmane Dembele och Romelu Lukaku. Många klubbar valde att öppna den stora plånboken under sommarens transferfönster. Nu kommer en rapport från Fifa som visar att det totalt spenderades 4,71 miljarder dollar (motsvarande cirka 37,5 miljarder svenska kronor) på spelaraffärer mellan 1 juni och 1 september.

På sin hemsida skriver Fifa att det totalt gjordes 7590 spelarövergångar och att klubbarna från de fem största ligorna (England, Frankrike, Tyskland, Italien och Spanien) stod för 21,2 procent av affärerna (1608 övergångar). Man stod däremot för hela 77,9 procent av den totala summan som spenderades.

Totalt handlade klubbarna i ”The big 5” spelare för 3,67 miljarder dollar (nästan 30 miljarder kronor) vilket är nästan tre gånger så mycket som för fem år sedan. England var det land där det spenderades mest, drygt elva miljarder, vilket var mer än dubbelt så mycket än någon av de andra ligorna.

Frankrike var det land, föga förvånande, som stod för den största ökningen. Totalt spenderades 4,8 miljarder, där mycket går att härleda till PSG:s köp av Neymar som kostade klubben 2,2 miljarder kronor.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Publicerad 2017-09-13 kl 16:24

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER