Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Gary Neville: "Hade armbågat Suarez om vi möttes idag"

Foto: Scanpix

Gary Neville och Luis Suarez

Gary Neville beundrar Luis Suarez. Samtidigt varnar han för Liverpoolforwardens rackarspel.

- Om jag spelat hade någon av oss armbågat den andre, säger den gamle Unitedbacken.

Den uruguayanske anfallaren har öst in 15 mål den här säsongen och övertrumfas enbart av Robin van Persie (16). Men Suarez är även känd – eller ska vi säga ökänd – för sina mindre sportsliga aktiviteter. Ofta har han anklagats av motspelare för att försöka filma eller dela ut efterslängar när domaren haft uppmärksamheten på annat håll.

- Motståndarfansen ogillar honom och han är en stygg liten spelare att möta på planen. Jag vet att om jag varit med i dagens match hade jag konfronterat honom. En av oss hade tappat humöret och satt in en ful tackling eller en armbåge på den andre. Den högljudda stämningen och hettan på Old Trafford hade ökat på intensiteten. Suarez är en spelare som står upp mot dig, säger Gary Neville.

Den förre högerförsvararen och engelske landslagsmannen är numera expertkommentator och skriver i en krönika för Daily Mail att han gillar Luis Suarez tekniska finesser, men att vissa kontroversiella utspel och aktiviteter borde ligga under forwardens värdighet. Bland annat refererar Neville till det påstådda rasistbråket med Patrice Evra häromåret, då känslorna var så ansträngda att duon under en lång tid vägrade att skaka hand med varandra.

Enligt Neville borde ett fotbollsproffs som tjänar en miljon kronor i veckan kunna agera med större självdistans och mer professionalism.

- Men bilden är tudelad. För när jag ser på honom ser jag även en sjuhelsikes lirare. Alla lag vill ha någon som han. Med all respekt är han bättre än Torres. Men van Persie är fortfarande landets främste.

Publicerad 2013-01-13 kl 11:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons