Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Gerrard om fallet: "De värsta månaderna i mitt liv"

Foto: Scanpix

Vissa ser det som fallet som kostade Liverpool ligatiteln.

Nu talar Steven Gerrard, 34, ut om den ödesdigra sekvensen mot Chelsea.

– Det har förmodligen varit de tre värsta månaderna i mitt liv, säger han.

– We don't let this slip.

Det är vad Liverpools lagkapten Steven Gerrard kommenderade till laget efter den dramatiska segern mot Manchester City. Två veckor senare förlorade de mot Chelsea efter att "Stevie G" ramlade och gav Demba Ba ett friläge till 1-0.

En förödmjukande sekvens för en av Premier Leagues mest respekterade spelare. Liverpool tappade titeln och när de nu laddar för nästa säsong i USA har Gerrard berättat om tiden efter fallet.

– Det har förmodligen varit de tre värsta månaderna i mitt liv. Jag har sett om det ett par gånger. Men jag måste inte se det för att återuppleva smärtan igen och igen och igen, säger han enligt The Guardian.

Han berättar att det var oundvikligt att se om sekvensen, som vevades konstant i engelsk tv.

– Jag har tv-apparater i huset och läser tidningarna. Det finns sociala medier. När något sådant händer måste man stå rakryggad och vara man nog att ta det, acceptera att det hände. Det går inte att göra ogjort.

– Jag tappade inte min gubbe på en fast situation. Jag missade inte en straff. Det var ingen dålig passning eller ett misstag. Det är därför det kändes så elakt. Varenda person på planeten ramlar någon gång i livet, vare sig det är i trappan eller på golvet, vad som helst. För mig hände det på planen, vid ett väldigt dåligt tillfälle.

Liverpool-legendaren säger att han måste komma över det, och kommer göra det. Premier League-tvåan laddar för fullt i USA och i natt möter de Manchester City på Yankee Stadium i New York.

Publicerad 2014-07-30 kl 10:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons