POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE
3v

Guardiola tycker Manchester City var decenniets lag: ”Grattis till alla som jobbar här”

Foto: Bildbyrån

Manchester City skördade stora framgångar under 10-talet.
Så pass att Pep Guardiola menar att de var decenniets lag i England.
- Grattis till alla som jobbar här (i klubben), säger han enligt The Guardian.

2010-talet var minst sagt framgångsrikt för Manchester City. Klubben tog sin första ligatitel på närmre 50 år i och med segern 2012, något som följdes upp med ytterligare tre Premier League-titlar under decenniet. Lägg därtill poängrekord i ligaspelet samt sex olika cuptitlar, inklusive den inhemska trippel 2018-2019, och Manchester City utmålas som en av giganterna de senaste tio åren.

Tränaren Pep Guardiola menar att klubben är tio-talets bästa i England.

- Jag tycker att i det senaste decenniet var vi det bästa laget när det kommer till poäng, när det kommer till mål, när det kommer till allt – även titlar. Så grattis till Manchester City för det, säger han enligt The Guardian.

När 2019 blir 2020 har City dock en svår uppgift för att behålla ligatiteln i Manchester. Laget är 14 poäng efter serieledande Liverpool men Guardiola menar ändå att 2019 var ett otroligt bra år för hans lag.

- Folk säger ”hur var 2019” och nu säger folk att det var en katastrof. Vi vann fyra titlar (inklusive Community Shield), så det var ett otroligt år för oss. I några matcher under andra halvan av säsongen hade vi det kämpigt men det var ett otroligt år för oss. Grattis till alla som jobbar här (i klubben). De slogs med de stora elefanterna här i England, stora klubbar med stor historia. Det senaste årtiondet var vi en del av dem. Det är ofattbart, säger spanjoren.

Att City har hamnat efter Liverpool i titeljakten är inte bara för att klubben inte köpte en mittback i somras, enligt Guardiola. Skadorna på Aymeric Laporte och Leroy Sané har varit tunga för City.

- Vi förväntade oss inte att tappa viktiga spelare för sex eller sju månader. Alla topplag med viktiga spelare som saknas i sex eller sju månader kan få det tufft, säger Guardiola.

Manchester City spelar härnäst senare på nyårsdagen, när Pep Guardiolas mannar tar emot Carlo Ancelottis Everton.

Publicerad 2020-01-01 kl 10:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå